İstanbul Barosu Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, İzmir’in şuan iki belediye başkanı ve valisi bulunduğunu savunarak, "İzmir’in adalarında Yunan bayrakları dalgalanıyor.İzmir’e bağlı Koyun Adası'nı Yunan Genelkurmay Başkanı ziyaret etti. Bu adada Yunan bayrağının dalgalandığını görüyoruz. Hadi gidebilebiliyor musunuz. Hadi gidin de görelim. Gidemezsiniz. 16 ada. İzmir’in Koyun Adası. Venedik kayalıkları, Aydın’ın Hurşit, Eşek, Nergizcik adaları, Muğla’nın Keçi, Sakarca, Koçbaba; Ardıç adaları ki bunlar ecdadımız döneminde alınmış. Kanuni ve 4. Mehmed döneminde alınmıştır. ” dedi.

Eskişehir Barosu’nun düzenlediği ‘Hukuk Devleti ve Hukuk Güvenliği’ paneline katılan İstanbul Baro Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, ilginç iddialarda bulunarak, Türk adalarının Yunan işgali altında olduğunu, Yunanistan Genel Kurmay Başkanının adaları ziyaret ettiğini söyleyerek, bu adalarda başbakan Ahmet Davutoğlu’nu birlikte çay içmeye çağırdı.

"ADALARDA YUNAN BAYRAĞI

İstanbul Baro Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, önümüzdeki günlerde Türk adalarında Yunan işgali ile ilgili basın açıklaması yapacaklarını belirterek,” Bir toprağımız yer değişti bu nasıl derinlik. Türkiye’ye ilerde bir saldırı olursa Türkiye’yi taşıyacağız Avusturya kıyılarına taşıyacağız. Mobil ülke olduk. Ülke artık ikiye ayrılacak, taşınır ve taşınmaz diye. Gene bir Türk vatandaşı olarak bundan da bahsetmek istiyorum. Elimde hepsinin belgesi var. Yakında İstanbul Barosu olarak bununla ilgili basın açıklaması yapacağız. Muhalefet yapmıyor bari, biz yapacağız. Şu an bizim üç mil yakınımızda 16 ada işgal altında. İzmir’in şuan iki belediye başkanı ve valisi var. İzmir’in adalarında Yunan bayrakları dalgalanıyor. İzmir’e bağlı koyun adasını Yunan Genelkurmay Başkanı ziyaret etti. Bu adada Yunan bayrağının dalgalandığını görüyoruz. Hadi gidebilebiliyor musunuz. Hadi gidin de görelim. Gidemezsiniz. 16 ada. İzmir’in Koyun Adası. Venedik kayalıkları, Aydın’ın Hurşit, Eşek, Nergizcik adaları, Muğla’nın Keçi, Sakarca, Koçbaba; Ardıç adaları ki bunlar ecdadımız döneminde alınmış. Kanuni ve 4. Mehmed döneminde alınmıştır. Şimdi birisi başbakana söylesin de, bu adalarda bir çay içelim bunu parasını da ben vereceğim. Oraya buraya kükremesini biliyor” diye konuştu.
"GENELKURMAY PİLOTUNU ONLARIN CAN GÜVENLİĞİNİ VE ORDUNUN ŞEREFİNİ KORUSUN"

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, susmayacağını ve konuşmaya devam edeceğini belirterek, şunları söyledi: "İnanın öyle bir ruh hali içindeyim yani sussam olmuyor susmasam olmaz. Biz eşimizle vedalaştık öyle bizi hapislerle başka şeylerle kimse susturamaz. Daha önceki Eskişehir konuşmalarımda olay oldu. Bir konuşmamadan dolayı Genelkurmay'dan muhtıra yemiştim. Böyle bir Genelkurmay'dan muhtıra yemek hayatımın en onurlu kısmı oldu. Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine, ordunun orduya bu kadar ağır hakaretlere karsı ordusunu, subayını, askerini, pilotunu onların can güvenliğini ve ordunun şerefini korusun. Ülkenin şöyle geldi, duruma bakalım, gelinen noktaya şu noktayı soruyorum. Bundan sonra hukukta beni kim koruyacak. En büyük güvencem olması gereken hukuku şuan benim kabusum ve benim en büyük tehdidim. Buradan bağırıyorum, beni hukuktan kim koruyacak. Beni polisten kim koruyacak, savcıdan kim koruyacak, hakimden kim koruyacak yetmemiş gibi bunlar vali ve kaymakamdan kim koruyacak. Şimdi ben soruyorum bu ülkede artık anayasanın her hangi bir hükmü bağlayıcısı kalmamışa hangi hukuk güvenliğinden bahsediliyor. Bu anayasanın 11 maddesi anayasa hükümleri yasama, yürütme ve yargı organlarını idare makamlarını diğer makam ve kuruşları bağlayan temel hukuk kuralları dediği halde, kanunlar anayasaya aykırı olamaz, dediği halde buna zerre kadar uyulmuyorsa, hangi hukuk güvenliğinden bahsedilir. İdam tartışır diyen hakimlerin cirit attığı, üstelik Yargıtay Başkanı olduğu bir ülkede ben hangi hukuk güvenliğinden tartışacağım. Bunu Yargıtay Başkanı söylüyor. Bunu bir vatandaş diyebilir ama sen Yargıtay başkanısın. Bu ülkede anayasayı tanımıyorum diyen İçişleri Bakanı, bakanları varsa, ne söyleyeyim ben kendisini hiç tanımıyorum. Anayasayı tanımayanı ben hiç tanımam. Yakında tanımadığı o anayasayı da o Türk ceza kanununu da öyle bir tanıyacak ki biz kendisine tanıtmasını biliriz. Biz tanıtmayana tanıtmasını biliriz”.

HERKESİ TEHDİT EDİYORLAR

Baro Başkanı Kocasakal, ülkede herkesin tehdit edildiğini de belirterek, şunları söyledi:”Bu ülkede savcı ve hakimleri açıkça tehdit eden Merkez Bankası kendi bakanlarını tehdit eden bir zat varken, biz şimdi hangi hukuk güvenliğinden bahsedeceğiz. Midem bulanıyor artık. O televizyon programında tartışma programından midem bulanıyor. O koca koca hukukçular, o önünde profesör unvanı bulunanları orada gördükçe hem onlar adına üzülüyorum. Midemi kramplar basıyor. Bilim adamı olmak için önce adam olmak gerekir. Bir toprağımız yer değişti, bu nasıl derinlik. Türkiye’ye ilerde bir saldırı olursa Türkiye’yi taşıyacağız Avusturya ya kıyılarına taşıyacağız. Mobil ülke olduk. Ülke artık ikiye ayrılacak taşınır ve taşınmaz diye”.