İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Berkin Elvan soruşturmasını sürdüren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a yönelik saldırı geride, avukatların adliyeye girişlerde kontrol edilip edilmeyeceği tartışmasını bıraktı. Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan’ın şehit edilen savcı Kiraz’ın ailesine bulunduğu taziye ziyareti çıkışında “Efendim bunlar cübbeli, cübbeli aranmaz', 'bal gibi de aranır' diyeceğiz ve tedbirlerini alacağız." dedi. Meslek örgütleri tepkili.

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, bu saldırının hesabını avukatlardan önce başkalarının ödemesi gerektiğine işaret etti. “Sorun avukatın üzerinin aranıp aranmaması değil” diyen Konaç, “Herkes bu olaydan üzerine düşen dersleri çıkarmalıdır. Siyasetin toplumu bu kadar gerdiği bir ortamda, çatışma dilinin, kavganın ve bölünmenin bu kadar üst perdeden yaşandığı bir Meclisin kötü örnekliği, tüm toplumu adeta bir cinnet havasına sürüklemiştir. Eğer suçlu arayacaksak; uzlaşamayan ve yumrukların, sözden daha etkin bir mücadele argümanı olduğu TBMM ne bakmamız uygun olacaktır." açıklamasını yaptı.

Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın avukat abisi Gürkan Korkmaz da hükümetin bu saldırıyı bahane ederek düşündüğü yasaları çıkarmak için zemin hazırlandığını iddia etti. Cihan Haber Ajansına konuşan Korkmaz, “Adliyelere girerken x-ray cihazından zaten geçiyoruz. Sadece üst araması yapılamıyor. Müvekkillerimizin haklarının ve müvekkillik–avukatlık ilişkisi esasının korunması adına yapılan bir şey. Yalnız bu sadece avukatlarla ilgili bir durum da değil. Onun dışında havaalanına, cezaevine ve adliyeye girerken de zaten x-ray cihazından geçiyoruz. Hükümetin bu olayı bahane ederek düşündüğü yasaları geçirmek için zemin hazırlamasından başka bir şey değil.” dedi.