Doğan, baro binasında yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, sağduyu çağrısı yaptı.

Türkiye'nin darbe dönemleri hariç 60 yılı aşkın süredir, iktidarların serbest, şaibesiz ve dürüst seçimlerle değiştiği bir Avrupa ülkesi olduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Demokratik reformlarını hızla gerçekleştirmekte olan ve sivil bir anayasa yapım sürecinin devam ettiği ülkemizde, sahte baharlardan bahsetmek huzur ve refah ortamını bozmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir. Türkiye, diktatörlerin hüküm sürdüğü bir Ortadoğu ülkesi değil, evrensel hukuk ve demokrasi değerlerini hedefine koymuş; doğu ve batıyı inançları ve değerlerinde meczetmiş, demokratik bir hukuk devletidir. Milletimiz ise her türlü dikta, cunta ve darbe çabalarını sandıkta yenilgiye uğratan, demokrasi kültürüne sahip sağduyusu ile öne çıkan tarihi misyonuna vakıf büyük ve köklü bir topluluktur."

Türkiye'nin, memurunun maaşını deprem yardımlarından ödeyen bir ülkeden IMF'ye borç veren bir ülke konumuna gelmesinin "bazı karanlık odakları" rahatsız ettiğini vurgulayan Doğan, gösteriler sırasında özellikle sosyal medya üzerinden çok ciddi bir dezenformasyon kampanyası yürütüldüğünü ifade etti.

- "Azınlığın çoğunluğu tahakkümü"

Ölüm haberleriyle ortamı germeye çalışanlara prim verilmemesi gerektiğine dikkati çeken Doğan, "Meydana gelen olayları bir halk hareketi ve Türk baharı olarak sunmaya çalışanlar da ateşe körükle gidenlerdir. Gezi Parkı protestoları adeta bir torba tepkiye dönüşerek, ülkedeki bir kesimin hayat tarzına müdahale algısı arkasına gizledikleri nefret ve kinlerini, toplumun çoğunluğunun oyunu almış demokratik iktidarı haletme amacına yöneltmişlerdir. Dün başbakan astıran Kızılay gösterileriyle bugünkü protestoların maksadının aynı olduğu görülmektedir. Bu millet dün olduğu gibi bugün de azınlığın çoğunluğa tahakkümüne izin vermeyeceği gibi Osmanlı'nın mirasçısı olmanın bilinci ile en aykırı toplum kesimlerinin dahi inandıkları gibi yaşamalarının en büyük teminatıdır" şeklinde konuştu.

Gösteri yapan vatandaşları sağduyulu davranmaya ve aklı selime davet eden Doğan, eylemlerin gezi parkı protestolarını amaçlamaktan uzaklaştığını, bir hükümet yıkma ve darbe çığırtkanlığına dönüştüğünü savundu.

Demokratik toplumlarda iktidar değişikliklerinin tek yönteminin sandık olduğunu vurgulayan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemiz artık bu tip fırsatçıların eylemlerine veya insanımızın demokratik tepkisi üzerinden kaos ortamı oluşturmaya çalışanlara fırsat vermeyecektir. Protestolara katılan vatandaşlarımıza da dış güçlerin, gizli odakların ve marjinal grupların hedeflerine alet olmamaları ve eylemlerini sona erdirmeleri için sağduyu çağrısında bulunuyoruz."