Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polislerin reddi hakim talebini kabul eden 29. Asliye Ceza hakimleri ile tahliye kararı veren 32. Asliye Ceza hakimleri, HSYK tarafından görevden alındı. Karara sert tepki gösteren Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, “Bu durum ne yazık ki yargının siyasallaştığının bir sonucudur. Bugünden sonra vatandaşın yargıya güven duyması için hiçbir sebep görmüyorum. Takke düştü, kel göründü. Türkiye'nin hali maalesef artık bu. İnsanların adalete saygı duymasını artık kimse beklemesin.” dedi.

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Hidayet Karaca ve tutuklu 62 polis memuru hakkında reddi hakim talebini kabul eden 29. Asliye Ceza hakimleri ile tahliye kararı veren 32. Asliye Ceza hakimlerinin HSYK tarafından görevden alınmasına tepki gösterdi. Mahkeme kararlarına bütün mercilerin uyma zorunluluğu olduğunu hatırlatan Baro Başkanı Şarklı, hakimlerin görevden alınmasıyla birlikte artık yargının siyasallaştığını açık bir şekilde gördüklerini belirtti.

'TAKKE DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ. TÜRKİYE'NİN HALİ MAALESEF ARTIK BU'

Her beğenilmeyen kararda hakimlerin görenden alınması mı lazım diye soran Baro Başkanı Şarklı, “UYAP’ı kilitleyenler, tahliye kararını yerine getirmeyenler herhalde bunun sorumluluğunu biliyorlardır. Başsavcı nereden güç alıp da böyle bir karar veriyor. Ceza Mahkemeleri Kanunu’nun bütün maddeleri değişti de bizim mi haberimiz olmadı? Başsavcının böyle bir yetkisi yoktur. Başsavcının çıkıp Orta Çağ’daki gibi sistemi kilitlemesi mümkün müdür? Mahkemenin kararını beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama buna uymak zorundasınız. 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcılar da görevden alınmıştı. Bu durum ne yazık ki yargının siyasallaştığının bir sonucudur. Bugünden sonra vatandaşın yargıya güven duyması için hiçbir sebep görmüyorum. Takke düştü, kel göründü. Türkiye'nin hali maalesef artık bu. İnsanlardan adalete saygı duymasını artık kimse beklemesin.” diye konuştu.

'BU ÜLKEDE ADALET BAKANI VAR MI?'

Hukuka aykırı bunca uygulama olurken Adalet Bakanı’nın çıkıp bir açıklama yapmadığını dile getiren Şarklı, “Bu ülkede sözde bir Adalet Bakanı var. Adalet Bakanı’ndan bu zamana kadar bir açıklama duymadım. Siyasetçiler konuşuyor, Davutoğlu konuşuyor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor, muhalefet konuşuyor. Ama benim anlamadığım bu ülkede Adalet Bakanı var mı bilmiyorum? Niye sesi çıkmıyor? Adalete güven duyan insanlar açısından da son derece tehlikeli bir durum.” ifadelerine yer verdi.

Silivri Cezaevi’nde alıkonulan insanların bir an önce bırakılmaları gerektiğini vurgu yapan Şarklı, “İçeride tutulan insanların çıkıp yurt dışına kaçacak halleri yok. Bu insanlar sonuçta kendileri gelip teslim oldular. Şimdi ise mahkemenin tahliye kararına rağmen içeride tutuluyorlar. Bu da Türkiye'nin ayıbıdır.” şeklinde konuştu.