Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Adıyaman’da ve Suruç’ta meydana gelen saldırı olayları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Terör kardeşi kardeşe düşman etmek için kan dökmüştür. Terör, Türk, Kürt ayrımı yapmıyor. Savaşa sürükleniyoruz, zaman tek yürek olma zamanıdır.” dedi.

Baro Başkanı Fevzi Konaç, yaptığı açıklamada, “Patlayan bomba, kurbanlarının Türk mü, Kürt mü, Arap mı olduğuna bakmamış, kardeşi kardeşe düşman etme hedefine ulaşmak için gözünü kırpmadan kan dökmüştür. Yaşanan acı henüz içimizi yakarken yine Adıyaman’da hain PKK terör örgütünün askerlerimize yönelik gerçekleştirdiği saldırı neticesinde gelen şehit ve yaralı haberleri ile bir kez daha sarsıldık.” dedi.

Terörün Türk, Kürt ayrımı yapmadığını ifade eden Konaç, şunları kaydetti: “Terör, yine askerlerimizi, genç vatandaşlarımızı, masum canları hedef almıştır. Terör yine ülkemizi bölme senaryolarına ve bu uğurda kan akıtmaya devam etmiştir. Saldırılarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımızın da acilen şifa bulmaları temennisiyle daha da fazla gözyaşı akmamasını umuyoruz.”

Endişelerini dile getiren Avukat Fevzi Konaç, “Savaşa sürükleniyoruz, zaman tek yürek olma zamanı.” diyerek, şu uyarılarda bulundu: “Bu topraklar üzerinde oynanan uluslararası oyunların birer parçası olan bu saldırılara tek vücut olarak cevap vermek, tek bir duruş ortaya koymak, bunca acıya rağmen yine de en sağduyulu yaklaşım olacaktır. Aksi durum, hainler için, akan kan kadar sevinecekleri ikinci bir sebep olacaktır. İktidar ve muhalefeti siyasi kavgaları bir kenara bırakıp tek yürek millete sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kayseri Barosu olarak saldırıları lanetliyor, milletimize başsağlığı diliyoruz.”