Kahramanmaraş Baro Başkanı Avukat Vahit Bağcı, "Milli ve manevi değerlerine, adil ve özgür yaşam hakkına ve bağımsızlığına kast eden düşmanlara karşı giriştiği mücadelesiyle, tüm yurtta öncü olan kahraman şehrimizde, böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz." diye başladığı konuşmasında Avukatlık stajının amacının "hukuk bilgilerini bilimsel verilerden ayrılmaksızın ve bilimin yöntemlerini kullanarak somut olaylara uygulayabilen, yargılama süresince yargılama faaliyetinin yönetimine ve kararın oluşumuna etkin biçimde katılabilen, meslek ilke ve kurallarına bağlı, hak arama özgürlüğünün yaşama geçmesi için uğraş veren, insan haklarına saygılı, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden ayrılmayan, bağımsız ve özgür Avukatların yetişmesi için hukuksal, sanatsal, eğitsel olanakların sağlanması" olduğunu söyledi.

TÜRKİYE STAJYER AVUKATLAR KURULTAYI FOTOĞRAFLARI

Bağcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bu amacı gerçekleştirmek için Türkiye Barolar Birliği'nin desteğiyle 2013 yılının Kasım ayında hizmete giren Baro Hizmet Binamızda stajyer Avukatlarımızın staj süresi boyunca istifade edebileceği çeşitli imkanlar oluşturulmuştur.  Bunların başında Türkiye Barolar Birliğinin eski başkanlarından hemşehrimiz merhum Avukat ÖZDEMİR ÖZOK' un adının verildiği 2 adet staj eğitim merkezimiz, meslektaşlarımızın çeşitli kaynaklardan yararlanabilmesi ve araştırmalarını yapabilmeleri için tefriş edilen bir adet kütüphanemiz bulunmaktadır. Baromuz bünyesinde düzenlenen Staj Eğitim Programlarında akademisyenler ve konularında uzman Avukat meslektaşlarımız görev almaktadır.  Stajyerlerimize, eğitim merkezlerinde sunulan derslerimizden daha iyi verim alabilmeleri için Adliye, Cezaevi, kolluk birimleri ve benzeri kurumlara eğitim gezileri de düzenlenmektedir. 

Savunma makamını temsil eden bizler, bu kutsal görevimizi layıkıyla yerine getirebilmemiz için tüm hukuki bilgi ve donanımımızı geliştirmiş ve geliştirmeye devam ediyor olmamız gerekmektedir. Bunun için ise Avukatlık mesleğine ilk adım olan stajyerlik döneminin meslektaşlarımız bakımından çok verimli geçirilmesi ve fakültelerinde edindikleri tüm hukuki bilgilerinin gerçek yaşam tecrübeleriyle iyice harmanlanmasının sağlaması gerekmektedir. 
Avukatlık mesleğine adım atacak olan değerli meslektaşlarımızın staj dönemi boyunca yaşadıkları genel ve güncel sorunlarını çözüme kavuşturmak ve bu çözümlerin hayata geçirilebilmesi için bize düşen tüm çabayı sarf etmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. 
Avukatlık mesleğinin onurunu, değerini ve güvencesini daha da yüceltmek hepimizin ortak görevidir. Kişilerin adil yargılanma hakkının yegane temsilcisi olan bizlerin görevlerimizi yerine getirirken çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalmamamız adına bu tarz kurultaylardan en iyi şekilde yararlanmamız gerekmektedir.  Kurultaylarda, meslektaşlarımızın dile getirdikleri sorunların, etkin çözümlerinin nasıl ve hangi yollarla karşılanacağı tartışılmalı bunun neticesinde ortak çözüm yolları bulunarak sonuç bildirgelerine yansıtılmalıdır. 

Mesleki etik kurallarına bağlı, hukuk tekniği ve bilgisine güven duyulan, savunma hakkının kutsallığını özümsemiş Avukat adaylarımızın kurultay boyunca taleplerini dile getirmelerini ve ortak akıl doğrultusunda sorunların çözüme kavuşturulmasını temenni ederim. 
   
Sözleme son verirken Baromuza her daim verdikleri büyük destekten dolayı Türkiye Barolar Birliğinin çok değerli Başkanına ve onun yönetim kurulu üyelerine ayrıca Kurultaya katılan İl Baro Başkanları ve onların yönetimlerine ve siz saygıdeğer Stajyer Avukat Meslektaşlarıma en kalbi duygularımla teşekkür eder, Saygılarımı sunarım.