Kırıkkale Barosu, Kırıkkale Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla Çağlayan Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristlerce şehit edilmesini kınadı. Varlı, "31 Mart Salı günü Türk Yargısı en acı günlerinden birini yaşamıştır." dedi.

Kırıkkale Barosu Başkanı Yeşim Oktar Varlı, adliyelerdeki güvenliğin önemine dikkat çekerken, "Avukat camiası olarak güvenlik önlemlerinin alınması için gerekli hassasiyeti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. 31 Mart Salı günü Türk Yargısı en acı günlerinden birini yaşamıştır. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın görev yaptığı esnada ve görev yerinde teröristlerce rehin alınmış, saatler süren müzakereler maalesef olumlu sonuçlanmamış, savcımız şehit edilmiştir. Bu hain terör olayını Kırıkkale Barosu olarak kınıyor. Savcımızın ailesi başta olmak üzere tüm yargı camiasına baş sağlığı diliyoruz." dedi.

Varlı, "Yargının ayrılmaz bir parçası olan avukat camiası olarak bu güvenlik önlemlerinin alınması için gerekli hassasiyet göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Adliyelerin hakim savcı ve Avukat üçlüsünden oluşan yargı mensuplarının çalışma alanı olduğu ve görevi adaletin tecellisi için çalışmak olan bu üçlünün arasında hiçbir şekilde ayrımcılık ve ayrıcalık yapılmayacağı unutulmamalıdır. Maalesef ülkemiz yetiştirdiği değerlerinden birini yitirmiştir, üzüntümüz büyüktür." şeklinde konuştu.