İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisler hakkında verdiği tahliye kararının yok hükmünde sayılmasına tepkiler sürüyor. Sakarya Baro Başkanı Avukat Zafer Kazan, bu kararla Sulh Ceza Mahkemelerinin proje mahkemeler olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Kazan, yaptığı açıklamada, tahliyelerin gerçekleşmemesine şaşırmadığını ve beklenen bir şey olduğunu kaydetti. "Yargı yok. Artık hukuk işlemiyor." diyen Kazan, o gün tutukluların salınmayacağını bildiğini dile getirerek şöyle konuştu: "Sulh Ceza Mahkemeleri proje mahkemelerdi. Salarlarsa, serbest bırakırlarsa proje işlememiş olur, akim kalırdı. Salmayacaklardı ve salmadılar. O hakimleri açığa da alırlar. Çünkü artık Türkiye’de bir yargı yok. Hukukun işleyeceği bir yargı yok. Yargının olmadığı bir ülkede yetkili mahkeme, yetkisiz mahkeme tartışması yapılıyor. Mantıklı mı? Biz yargı yok diyoruz. Hangi mahkemenin baktığı önemli değil, artık yargı yok."

'DARBE OLDU, ANAYASA ASKIDA, YARGI YOK, HAKİMLERİ TUTUKLARLAR BİLE'

Türkiye’nin gerçekten fiili bir dönem yaşadığını vurgulayan Kazan, Türkiye’de darbe olduğunu belirtti. Kazan, darbe yapıldığını sürekli söylediklerini ifade ederek, "Fiili bir dönemi yaşıyoruz. Artık kanun, mahkeme, yargı bunların hiçbiri yok bu ülkede. Gücü gücü yetene. Şu anda böyle bir dönemden geçiyoruz. Hakimleri sürerler de, açığa da alırlar, tutuklarlar da. Artık çok normal şeyler bunlar. Darbe yapıldı, artık yargı yok. Anayasa askıda. Anayasayı paramparça edeceğiz demişlerdi, paramparça ettiklerini görüyoruz. Allah aşkına bir hukuk devletinde bunlar olacak şeyler mi? Hukuk devleti falan demiyorum artık ben." şeklinde konuştu.