Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, ünlem işareti sebebiyle Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu ve Yazı İşleri Müdürü Necati Kola’nın yargılanmasına tepki gösterdi. “Hukukun olmadığı ülkede noktadan, virgülden, ünlemden de dava açabilirsiniz” diyen Şarklı, “Türkiye yargısı hiç bir dönemde güç odaklarıyla olan ‘göbek kordonu’ ilişkisini kopartamamıştır. Ancak sapla samanı karıştıran birisi böyle bir iddianame hazırlayabilir.” dedi.

25 Aralık yolsuzluk soruşturmasına verilen takipsizlik kararına ilişkin Aksiyon Dergisi’nde çıkan haberde eleştiri amaçlı kullanılan ünlem işaretinin (!) suç delili sayılmasına Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, sert tepki gösterdi. Yargının önceden askerden, şimdi ise iktidardan aldığı talimatlarla ayakta durmaya çalıştığını dile getiren Şarklı, “Hukukun, adaletin olmadığı, mevcut yasalara göre değil de talimatla hareket eden yargı makamlarının olduğu bir ülkede noktadan, virgülden, ünlemden de dava çıkarabilirsiniz maalesef.” diye konuştu.

Yargının hiç bir dönemde güç odaklarıyla olan 'göbek kordonu' ilişkisini koparamadığına dikkat çeken Şarklı, şunları kaydetti: “Yakın tarihimizde aynı yargı bürokrasisi, askerden aldığı brifingleri ayakta alkışlamakta hiç sakınca görmedi. Bugün ise siyasi iktidarın talimatlarını almakta ve hatta çoğu zaman ‘kraldan çok kralcı’ davranmakta da sakınca görmemektedir. En büyük zararı tüm yargı dünyası ve tüm yurttaşlar görmektedir. Son günlerde Yeşil Yol Projesi’nde tüm halkın hislerine tercüman olan Havva Ana'nın dediği gibi Valiniz kim, Kaymakamınız kim?”

YA BİZ BAŞKA KİTAPLARA BAKIYORUZ YA DA ONLAR BAŞKA KİTAPLARA BAKIYOR (!)

Kullanılan ünlem işaretinin hiçbir suç unsuru oluşturmadığını belirten Şarklı, TCK'da "suçta ve cezada şahsilik" prensibi gereğince ancak bu yazıyı yazdığı iddia edilen şahsın yargılanabileceğini söyledi. Şarklı, “Ancak sapla samanı karıştıran birisi böyle bir iddianame hazırlayabilir. Ya biz başka kitaplara bakıyoruz ya da onlar başka kitaplara (!) bakıyor. Bu tür her dava toplumdaki adalet anlayışı ve algısını biraz daha köreltmeye yardım etmektedir.” açıklamalarına yer verdi.