Amasya Barosu’nun da katıldığı, ‘Genişletilmiş Karadeniz Baro Başkanları Toplantısı’ sonuç bildirisi yayınlandı.

Bildiride gündeme dair konuların yer aldığını kaydeden Amasya Baro Başkanı Ahmet Melik Derindere, Artvin’de düzenlenen toplantı sonuç bildirisinde şu ifadelere yer verildiğini belirtti:
“Ülkemiz endişe verici bir süreçten geçiyor. Siyaset yaşamındaki belirsizlik ve ülkemize yönelik terör eylemleri kaygılandırıcı bir boyuta ulaştı. Sonuçta çok sayıda genç insanımızın ölümüne yol açan katliamın ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırıların ülkemizi Ortadoğu bataklığına çekmek amaçlı yapıldığı kuşkusunu taşıyoruz.
Canlarını kaybeden insanlarımıza rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Sınır ötesi başlatılan operasyonların nasıl sonuçlar yaratacağı da belirsizliğini koruyor. Kaygımız Türkiye’nin olası bir savaşın tarafı olmasıdır. Biz barıştan ve hayattan yanayız. Bu nedenle de savaşa sonuna kadar karşıyız.
Artvin’de buluşmamızın nedeni ise Cerattepe mevkiinden başlatılacak doğa katliamının karşısında durmak ve Artvinlilerin yanında yer almaktır.
Çok geniş bir alanı kapsayan ve çok değişik bitki türlerini içeren bu coğrafyayı altın değerinde bulduk. Burada maden çıkarmaya kalkışmak doğayı ve Artvin’i yok etmeye eş değerdir. Kuşkusuz ki bu güzellik yalnızca Artvinlilerin değil hepimize aittir.
Yeşil yol diye adlandırılan ve yaylaları birbirine bağlamayı amaçladığı söylenen gerçekte ise yayları ranta amaç projesi olan bu girişime Karadenizliler nasıl direniyorsa Cerattepe’de de aynı karşılığın süreceğinden kuşku duymuyoruz.
Hayatı savunuyoruz ve hayatı savunan herkesin yanında yer almaya da devam edeceğiz.”