Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, siyasi partileri 13 yılda yaşanan yıkım ve yıpranmaların giderilmesi ve hukuka aykırı mevzuatın değişmesi için el ele vermeye davet etti.
Antmen yaptığı açıklamada 7 Haziran seçimlerinin ülkeye hayırlı olmasını diledi. Seçim döneminde kamplaşmanın artırıldığı, tansiyonu yüksek bir propaganda süreci yaşandığına dikkat çeken Antmen buna rağmen sağduyuyu elden bırakmayan halkın yüzde 85’e ulaşan oranda sandığa gidip oyunu kullanarak demokrasinin gereğini yerine getirdiğini kaydetti.

Seçim sürecinin geride kaldığını, yapıcı ve olumlu siyaset anlayışının yeniden hâkim olması gerektiğini vurgulayan Antmen, "Şuandan itibaren tüm kesimlerin birbirini anlaması gerekiyor. Tehdit ve nefret dili bir kenara bırakılmalıdır. Çıkan sonuçlar hukuk ve demokrasi işlesin ve her türlü hayat tarzı bu ülkede huzur içinde yaşasın mesajıdır. Bu mesajın karşılığını bulabilmesi için herkese sorumluluk düşmektedir. Ülkemiz yeni bir sürece girmiştir ve bu yeni sürecin daha barışçıl ve huzurlu bir ortamda gelişebilmesi bizlerin elindedir." ifadelerini kullandı.

MECLİS'E BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Ülkenin geride bıraktığı 13 yılda yaşadığı yıkım ve yıpranmaların giderilmesi için Meclis’e büyük görevler düştüğünü dile getiren Antmen, anti demokratik, hukuk dışı, yargının siyasallaşmasını sağlayan, kadına şiddeti arttıran tüm hukuka aykırı yasaların değiştirilmesi için Meclis’e çağrı yaptı. Tüm siyasi partilerin seçim öncesi verdikleri sözleri tutabilmesi adına Meclis açılır açılmaz yargının siyasallaşmasına neden olan düzenlemeler başta olmak üzere toplumsal hayata darbe vuran, kişisel özgürlükleri kısıtlayan, eşitliğe ve toplumsal devlet anlayışına aykırı düzenlemeleri iptal etmesi için çağrı yapan Antmen, "Demokrasisinin ve hukuk devletinin önündeki engellerin kaldırılması, yolsuzluğun, yoksulluğun önlenmesi adına el ele verilmelidir." dedi.

SEÇİMLER DÖNÜM NOKTASI OLDU
Uzlaşma, farklılıklarla diyalog ve birlikte sorunlara çözüm üretebilme gayretinin sergilenmesini tüm siyasi partilerden beklediklerini vurgulayan Antmen şöyle devam etti: "7 Haziran seçimleri Türkiye demokrasisi ve Anadolu halkları için bir dönüm noktası olmuştur. Bir yandan 13 yıllık AKP'nin baskıcı ve totaliter rejimi son bulmuş, diğer yandan HDP barajı aşarak her görüşün TBMM çatısı altında dile getirilmesine olanak sağlamıştır. Demokrasi anlamında seçimler son derece olumlu sonuçlanmıştır. Önemli olan bundan sonra ülkede birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmek, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmak adına uzlaşı sağlamaktır."