Aralarında Mersin’in de olduğu 6 bölge barosu, Adalet Bakanı Kenan İpek’e rapor sunarak Avukatlık Yasası’nda yapılmasını istedikleri hukuksal düzenlemeler için destek istedi.

Mersin, Adana, Aydın, Hatay, Gaziantep ve Osmaniye Baro başkanları Ankara’ya çıkarma yaptı. Adalet Bakanı Kenan İpek’i ziyaret eden baro başkanları, Avukatlık Yasası ile ilgili hukuksal düzenleme gerektiren konulara ilişkin bir rapor hazırlayarak, Bakan İpek’e bizzat verdi.
Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülke şartlarına, meslek ihtiyaçlarına ve çağa uygun Avukatlık Yasası çalışmasının, tüm baroların ve avukatların aktif katılımıyla bir an önce çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Avukatlık mesleğinin içinde bulunduğu ve yapılmasını zorlaştıran düzenleme ve uygulamaların bakanlık tasarrufunda olabilenleri için Adalet Bakanlığı’nın, tasarrufu ile çözülmesi imkanı bulunmayan kısımlarının da, bu yönde gerekli çalışmalar yapılmak üzere, ilgili bakanlıklara-kurumlara gönderilerek düzenleme yapılması için harekete geçtiklerini söyleyen Antmen, “Daha eşit, adil ve güçlü bir savunma için her bireye, yöneticiye, siyasetçiye görev düşmektedir. Avukatlık Yasası’ndaki düzenlemelere ilişkin düzenlemeler sadece biz baroların değil tüm toplumun talepleri olmalıdır” dedi.

Antmen sundukları raporda talep ettikleri düzenlemeleri şöyle sıraladı:

Avukatlık ücret sözleşmesinin serbest olması. Vergi kesintilerine son verilmesi. Adli yardım ödenekleri arttırılması.
Temsilde avukat zorunluluğu getirilmesi. İşe giriş sözleşmesine avukatında imza atması. Avukatlık şirket faaliyeti olarak görülmemesi. Yabancı avukatlara çalışma izni verilmesi.
Uzman avukatlığın gelmesi. Ruhsat katkı payının kaldırılması.
Avukat kimliğinin tanınması. Avukatlık yapmayanlar hâkim ve savcı olmamaları. Reddi hâkime ilişkin idari para cezası kaldırılması. Avukatlara yeşil pasaport ve silah ruhsatı verilmesi.