Konya Barosu'nun adliyede hizmet veren fotokopi odalarının elektriği, iddiaya göre Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla geçen Cuma günü başsavcılıkça kesilmişti. Söz konusu uygulama sonrasında Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Konya Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Başsavcısıyla yaptığı görüşmenin ardından yaklaşık 100 avukat ile birlikte basın açıklaması yaptı. Başkan Feyzioğlu, başsavcıdan, fotokopi odalarının elektriğinin en geç yarına kadar açılacağı sözünü aldığını açıkladı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla Konya Barosu’nun adliyede hizmet veren fotokopi odalarının elektriğini kestirdiği iddia edilmişti. Söz konusu uygulamanın ardından dün bir açıklama yapan Konya Baro Başkanı Feyzi Kayacan, “Hukukun yanındaki duruşumuzdan rahatsız oldular ve bizi susturmak için elektriğimizi kestiler. Ama unutmasınlar ki bizim güç kaynağımız, ana şalterimiz ana elektrik kaynağımız hukuktur, hukukun üstünlüğüdür, demokrasidir, insan haklarıdır, evrensel değerlerdir.” diyerek tepki göstermişti.

Baroda yaşanan elektrik kesintisinin ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu devreye girdi. Bugün Konya Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşen Feyzioğlu, yaşanan sorunun iletişim ve diyalog hatalarından kaynaklandığını ifade etti. Görüşme sonrası Konya Barosu önünde Baro Başkanları ve avukatlarla birlikte bir açıklama yapan Feyzioğlu şunları söyledi: “Bu konuyu Barolar Birliği olarak sayın Bakan’a intikal ettirdik. Sayın Bakan, olaydan haberdar olduktan sonra ilgileneceğini söyledi. Bu sabah da sayın Bakanımızla yeniden görüştük ve konunun iyi niyet çerçevesinde çözüleceğini düşündüğünü bir kez daha ifade etti. Ben de bugün sayın Başsavcı ve Başsavcı vekilleri ile bir görüşme yaptım. Görüşmemiz fevkalade başarılı geçmiştir. Yanlış iletişimlerden kaynaklanan sorunlar, diyalog ile çözülmüştür düşüncesindeyim. Sayın Başsavcımızın bize söylediği ‘Eğer teknik bir engel çıkmazsa bugün akşam üstü veya en geç yarın sabah fotokopi odalarının elektriğinin açılacağıdır.”

FEYZİOĞLU: KONYA, HOŞGÖRÜDE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLİR

Konya Baro Başkanı Feyzi Kayacan’a kardeşlik, huzur ve barış ortamının sağlanması için bir teklifte bulunan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şunları kaydetti: “Benim Konya Baro Başkanı'na teklifim, baro olarak Konya Adliyesi’nde görev yapan tüm hakim ve savcılarla bir kucaklaşma yemeğini tesislerimizde vermektir. Konya’dan Türkiye’ye tüm iletişim sorunlarının çözüleceğinin örneğini gösterebiliriz. Önemli olan burada Konya Barosu mensubu meslektaşlarımın Konya Adliyesi’nde görev yapan hakim ve savcıların, avukatların huzur içerisinde çalışmasıdır. Bu diyaloğun ve iyi niyetli yaklaşımların Konya gibi hoşgörü memleketinden neşet ederek tüm Türkiye’ye emsal teşkil etmesini ben arzu ediyorum. Bizler de bu kadar büyümemesi gereken sorunu çözmüş olmanın rahatlığıyla mübarek Ramazan Bayramı’na huzur içerisinde kucaklaşarak gireriz.”