Gaziantep’ten bir öğretmenin, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’ndan kitap istemesi üzerine, Feyzioğlu’nun sosyal medyada çağrı yapması ile 3 bin kitap ve binlerce kırtasiye yardımı yapıldı. Bu kitapları Milli Eğitim Müdürlüğü ile dağıtmak isteyen Feyzioğlu’na MEB’den ilginç bir yanıt geldi. “Seçim öncesi böyle bir organizasyon yapamayacağız” cevabı alan TBB Başkanı, duruma tepki göstererek, “İstedik ki, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte dağıtalım. Hatta kütüphane açalım. Ne mümkün. Milli Eğitim'de birileri eğitim işini adeta askıya almış, kendilerini seçime endekslenmişler.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Gaziantep’te kendilerinden kitap isteyen öğretmenin çağrısına cevap vererek, 3 bin kitap ve binlerce kırtasiye malzemesi topladı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, toplanan kitapları MEB ile dağıtmak ve hatta bir kütüphane açmak istediğini yetkili kişilere bildirmesi üzerine MEB’den ilginç bir cevap aldı. MEB’den ‘seçim öncesi böyle bir organizasyon yapamayız’ cevabı karşısında duruma tepki gösteren Feyzioğlu, Milli Eğitim’de birilerinin seçim nedeniyle eğitimi askıya aldığını vurguladı. Feyzioğlu, “Gaziantep'ten bize dostlarımız ulaşıp kitap desteği isteyince, facebook üzerinden duyurmuştum, sonuç 3 bin kitap ve binlerce kırtasiye malzemesi. Ankara'dan bizi temsilen gelen Avukat Gülden Göymen ve Ali Göymen, Gaziantep Baromuz ve Gaziantep Kulübüyle birlikte öğrencilerimize dağıttılar. İstedik ki, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte dağıtalım. Hatta kütüphane açalım. Ne mümkün. Milli Eğitim'de birileri eğitim işini adeta askıya almış, kendilerini seçime endekslemişler. Konuyu takip eden arkadaşımız Gülden Göymen'i arayıp, seçim sonrası yapın demişler. Ne ilgisi var? Sanırsınız sorumsuz Cumhurbaşkanının seçim çalışmasına valilik yazısıyla zorla öğrenci getiriyoruz dedik.” diye konuştu.

MEB’DEN ‘YANLIŞ OTLAKTA AT OTLATIYORSUNUZ’ CEVABI

Konuyla ilgili Ankara’dan yetkili bir kişinin aradığını ve söylediği sözleri aktaran Feyzioğlu, şunları kaydetti: “Demiş ki o kendini pek bir yukarıda sanan zat-ı muhterem ‘Yanlış otlakta at otlatıyorsunuz.’ Değmez ama cevap verelim bir cümleyle. Biz at veya sığır otlatmıyoruz, çocuklara kitap dağıtıyoruz. Milli Eğitime katkıda bulunuyoruz. Siyasi parti çalışması da yapmıyoruz. Yani bizi kendileri gibi bilmiş bu kamu görevlileri. İsimleri bizde saklı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı dilerse, isimlerini verebiliriz. Soruşturma açarsa, gelir ifade de verir arkadaşlarımız.”

'BİZLERİ HERHALDE KENDİ UCUZ SİYASETLERİ İLE KARIŞTIRIYORLAR'

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı ise, Danıştay töreninden sonra TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na ve barolara karşı düşman hukuku uygulandığını dile getirerek, MEB’den verilen cevaba tepki gösterdi. Şarklı, “Gaziantep’te bir öğretmenin, Metin Feyzioğlu’ndan kitap istemesi üzerine yaklaşık 3 bin tane kitap toplandı. Feyzioğlu, bu kitapların dağıtımını Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmak istedi. MEB’de bir müsteşar seçim öncesi böyle bir organizasyon yapılamayacağını söyledi. Bizleri herhalde kendi ucuz siyasetleri ile karşılaştırıyorlar. Gaziantep’in eğitim durumu orta. Böyle bir organizasyon karşısında taktir edilip, teşekkür edilmesi lazım. Yapılanlar son derece çirkin.” açıklamalarına yer verdi.