Aydın, Adana, Hatay, Gaziantep, Mersin ve Osmaniye barolarının başkanları, avukatların ve mesleklerinin sorunları için Adalet Bakanı Kenan İpek ile görüştü. Heyet, 38 maddeden oluşan dosyayı Adalet Bakanı Kenan İpek'e elden iletti.

Ziyaret hakkında bilgi veren Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, "Bir saatten fazla süren ve son derece verimli geçen görüşmede SGK sorgulaması, genç avukatların sorunları ve diğer aciliyet arz eden sorunları bizzat anlatarak çözüm taleplerimizi dile getirdik. Ülke şartlarına, meslek ihtiyaçlarına ve çağa uygun avukatlık yasası çalışmasının, tüm baroların ve avukatların aktif katılımıyla bir an önce çıkarılmasını istemekle birlikte, avukatlık mesleğinin içinde bulunduğu ve yapılmasını zorlaştıran düzenleme ve uygulamaların bakanlık tasarrufunda olabilenleri için Adalet Bakanlığı'nın, tasarrufu ile çözülmesi imkanı bulunmayan kısımlarının da bu yönde gerekli çalışmalar yapılmak üzere ilgili bakanlıklara,kurumlara gönderilerek düzenleme yapılması için girişimde bulunulması gerektiğini düşündüğümüzü belirttik." dedi.

Başkan Gökhan Bozkurt ve diğer baro başkanlarının Adalet Bakanı Kenan İpek'e verdikleri dosyada yer alan bazı konular şöyle: "Adliye binalarının idaresi başsavcılık, adli yargı komisyonu başkanlığı ve baro başkanlığı tarafından ortak kurulacak komisyonla sağlanmalı. Yargıtay kararları avukat kullanımına açık hale getirilmeli. UYAP üzerinden SGK sorgulaması açık hale getirilmeli. Özel kanunla getirilen bütün sınırlamalar kaldırılarak bazı kurum ve kuruluşlara getirilen ayrıcalıklara son verilmeli. Avukatlara yeşil pasaport verilmeli. Avukatlar görevlerinde işledikleri suçlardan dolayı haklarındaki soruşturmaları başsavcı veya başsavcı vekili tarafından yapılmalı. Avukatlık şirketine dair düzenlemeler kaldırılmalı, avukat mesleğinin ticari bir faaliyet olmadığı bağımsız ve serbest bir meslek olduğu gerçeği karşısında buna aykırı her düzenlemenin haksız rekabete yol açacağı emeğin sömürülmesi sonucu doğuracağı gibi sakıncaların önüne geçmek için avukatlık mesleği bir şirket faaliyeti gibi görülmemeli, bunun önüne geçilmelidir."

Ziyarette, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ile birlikte Osmaniye Baro Başkanı Dilem Aksoy, Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Adana Baro Başkanı Mengücük Gazi Çıtırık ve Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı da hazır bulundu.