Fener Rum Patriği Bartholomeos, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın davetlisi olarak Filipinler’de 26-27 Şubat tarihlerinde yapılacak iklim konferansına katılacak.

İstanbul Rum Patrikliği’nden yapılan açıklamada, “Patrik Bartholomeos, Fransa Cumhurbaşkanı Sayın François Hollande’ın özel davetlisi olarak 26-27 Şubat tarihleri arasında Manila’da gerçekleşecek olan iklim konferansına Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte katılacaklardır.

Aralık 2015 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından Paris’te düzenlenecek iklim zirvesi (COP21) öncesinde tertiplenen bu konferansta Patrik Bartholomeos bir konuşma yapacaklardır. Bu seyahatte kendilerine Fransa Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Prof John Chrysavgis refakat edeceklerdir.

İstanbul Patrikhanemiz yıllardan beri çevre ile ilgili konularda duyarlı davranmış ve her türlü çalışmaya ve etkinliğe öncülük ederek katkı sağlamıştır. Bu bağlamda Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande’ın nazik davetini büyük bir memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek isteriz.” denildi.