İzmir'de bulunan Ortodoks Patriği Bartholomeos ve beraberindeki heyet, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere Kültürevi Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Batur, "Biz Narlıdere’de inançlara sonuna kadar saygılıyız. Narlıdere’de tüm kültürleri dostluk içerisinde barındırıyoruz." dedi. Bartholomeos ise, "İzmir’in en çok tercih edilen ilçesi Narlıdere’yi görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aramızda başlayan bu sıcak ilişkilerin devam edeceğini umuyorum." dedi. Başkan Batur, ziyaretin sonunda Bartholomeos’a, Narlıdere’nin ve aynı zamanda bereketin simgesi olan seramik nar, Bartholomeos ise Batur’a, üzerinde "Hayır Dualarımla" yazan bir tepsi armağan etti.

Patrik Bartholomeos ve beraberindeki heyetin ikinci durağı olan Narlıdere Kültürevi Müzesi'nde karşılama, müze bahçesindeki semah töreniyle yapıldı. Bartholomeos, Tahtacı Alevi temsilcileri tarafından nergis çiçekleriyle karşılandı. Her iki taraf da birlik ve beraberlik mesajları verdi. Semah töreninin ardından müze gezildi. Narlıdere Tahtacı kültürü ve Alevilik ile ilgili bilgiler aktarıldı. Müzenin gezilmesinden sonra bahçesine zeytin fidanı dikildi. Yine bahçede bulunan dilek kutusundan dilek çeken Bartholomeos, yüksek sesle şöyle okudu: "A benim Aslan yârim, duvara yaslan yârim, duvar seni çürütür, bağrıma yaslan yarim." Dinler arası kardeşlik mesajlarının verildiği ziyaretin sonunda Abdül Batur ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, Bartholomeos ile birlikte müze bahçesine bir zeytin fidanı dikti. Son olarak dünyaya barış mesajı vermek için beyaz güvercinler uçuruldu.

Müze ziyaretinin ardından Başkan Batur’un, Bartholomeos onuruna verdiği yemeğe geçildi. Yemek sırasında bir konuşma yapan Batur, Narlıdere’nin bir Anadolu mozaiği olduğunu, değişik kültür ve inanışlara ait insanların huzur içerisinde yaşadığını söyledi. Yemeğin sonunda konuşan Bartholomeos ise, “Dünyanın pek çok ülkesinde en üst düzeyde ağırlanmış ve devlet başkanlarının sevgisine mazhar olmuş biri olarak sizlere ifade etmek isterim ki İzmir’e gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde karşılaştığımız içten ve samimi ilgiyi, hayatımızın müstesna anları olarak daima hatırlayacağız. Bizleri ayıran değil, birleştiren, yakınlaştıran değerlerin geliştirilmesi, zihinsel ve fiziksel enerjimizin daha yapıcı ve insanoğlunun mutluluğuna, refahına imkan sunacak şekilde harcanmasını mümkün kılacaktır. Dünyanın neresinde olursa olsun, insanın gereksinimleri ve hayattan beklentileri hemen hemen aynıdır. Huzurlu, mutlu bir yaşam, çocukları için daha iyi bir gelecek. Bunları gerçekleştirmek içinse işbirliği ve dayanışma en etkili yöntemdir. Dini, etnik ve benzeri farklılıklar buna engel değil, teşvik edici olarak değerlendirilmelidir. Bunu bugün burada, Narlıdere’de yaşamış olduk. Bu vesileyle bu bereketli sofrada sizlerle birlikte olmaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Başkan Batur'un dostluğu ve samimiyeti için bir kez daha teşekkür ederim.” dedi.