Bartın Fatih Koleji öğrencileri Kazakistan’ın Almatı kentinde düzenlenen Asia-Pacific Uluslararası Bilgisayar Proje Olimpiyatında üç dünya derecesi elde ederek bir gümüş ve iki bronz madalya kazandı.

30 ülkeden bin 500’ün üzerinde yarışmacının katıldığı olimpiyatlarda ön elemelerden geçen projeler, 7-12 Nisan tarihlerinde Kazakistan’ın Almatı kentinde yarıştı. Yarışmada Programlama, Computer Art, Short Movie, Robotic ve Hardware Control olmak üzere 5 kategoride 350 proje finale kaldı. Robot kategorisi kendi içinde mini sumo, lego sumo ve linefollower olmak üzere 3 farklı dala ayrıldı. Bartın Fatih Koleji, olimpiyatlara robotik kategorisinde 3 robot projesi ile katıldı.

Yarışmalar sonunda Bartın Fatih Koleji öğrencisi Ömer Faruk Sağdıç, Lego Sumo dalında dünya ikinciliği, Yusuf Talha Mekikli isimli öğrenci mini sumo dalında dünya üçüncülüğü, Salim Toksöz ise linefollower dalında dünya üçüncülüğü elde etti.

Yarışmalarla ilgili açıklama yapan Bartın Fatih Koleji Müdürü Nurullah Çetin, elde edilen başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek öğrencilerini, velileri ve öğretmenleri ile okul yönetim kurulunu tebrik etti. Bartın Fatih Koleji’nin proje çalışmalarına hızla devam ettiğini ifade eden Okul Müdürü Çetin, “Ayrıca öğrencilerimiz 30 Nisan’da Gürcistan’ın Tiflis kentinde düzenlenen İYİPO, Uluslararası Proje Olimpiyatı'na katılacak ve ülkemizi temsil eden dört projeden biri olarak hem okulumuzu, hem Bartın’ı hem de ülkemizi temsil edecekler. Kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.