Bartın’ın Ulus ilçesinde şiddetli yağış sonucu meydana gelen yaka seli, Kumluca belde merkezini adeta dereye çevirdi.

Beldelerinde şiddetli yağmur neticesinde yaka seli (dağların eteklerinde biriken suların oluşturduğu sel) meydana geldiğini ifade eden Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, "Beldemizin şehir merkezinden geçen yaka seli esnaf ve vatandaşlarımızı tedirgin etti. Sel nedeniyle beldemizde meydana gelen tahribat ve aksaklıkları hızla gidermeye çalışıyoruz. Bartın Belediyesi'nden gelen takviye ekiplerle sıkıntılı olan yerlerde çalışmalarımız sürmektedir. İş yerlerine su giren esnaflarımıza geçmiş olsun." dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ve Kumlucalı esnaflara geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. Kumluca beldesi için imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden Başkan Akın, Bartın Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri, Su İşleri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ile sel sonrası temizlik ve onarım çalışmaları yapıldığını söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ise yaka selinden sonra beldelerine ekipleriyle birlikte gelerek çalışmalar gerçekleştiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kumluca beldesinde yaşanan sel nedeniyle 10 iş yeri ile bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Beldeye bağlı bazı köylerde de evleri su bastığı öğrenildi. Ayrıca Bartın-Kumluca yolu ulaşıma kapandı. Beldeye ulaşım Ulus ilçesi Abdipaşa beldesi üzerinden gerçekleştiriliyor.