'Bafra Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve çevreye etkileri' hakkındaki halkın katılım toplantısı Bafra Öğretmenevi'nde gerçekleşti.

Toplantıda çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu hakkında bilgilendirme yapan Duru Mühendislik yetkilisi çevre mühendisi Nesibe Toprak, şunları söyledi: “Bafra Organize Sanayi Bölgesi, 2001 yılında karma bir organize sanayi bölgesi olarak tüzel kişilik kazanmıştır. Organize Sanayi Bölgesi'nin toplam alanı 228 hektar olup I. Etap alanı 128 hektar. II. Etapı ise 100 hektardan oluşmaktadır. Samsun Bafra Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından 1. Etap alanı üzerinde halihazırda Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak faaliyet gösterilmektedir. II. Etap alanının ise henüz altyapısı yapılmamış olup, 79 adet parselden oluşan bu alan üzerinde Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması planlanmaktadır.

Bu kapsamda, Samsun ilinde kümelenmiş olan medikal firmalarının sektörde daha da büyümeleri, bölge ve ülkemiz ekonomisine daha çok katkıda bulunabilmeleri, yurt içinde ve yurt dışında yeni yatırım yapabilmeleri amacıyla Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nin herhangi bir yapılaşmanın olmadığı II. Etap alanının medikal ihtisasa dönüştürülmesi kararlaştırılmıştır. Samsun Bafra Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde sektörlerde faaliyet gösterecek firmalar yer alacaktır.”

Toplantıda ayrıca, olumlu ve olumsuz çevresel etkileri de anlatarak alınacak tedbirler ve önlemler hakkında da bilgi verildi. Samsun Mediküm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turan Özfurat, medikal sanayiciler olarak Bafra’ya gelmek için hazırlık yaptıklarını, Medikal OSB’nin bir an önce bitirilerek yatırıma açılmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ise “Gerçekleşecek olan Medikal İhtisas Sanayi Bölgesi'nin en büyük kazanımı kurulacağı çevreye sağlayacağı istihdam ve bölge ekonomisine katkısıdır.” dedi. Bafra Kaymakamı Halis Arslan da “Bafra Medikal OSB’nin ÇED raporunun bir an evvel bitmesi ve yatırımcıların gelmesi en büyük arzumuzdur.” dedi.

Toplantıya Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, daire amirleri, Bafra OSB yönetimi ve Doğankaya mevkiinde ikamet eden vatandaşlar, Duru Mühendislik firması görevlileri katıldı.