Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) ve Aktif Eğitimciler Sendikası Karaman Şubesi'nin işbirliği ile düzenlenen Ortaokullar Arası Zekâ Oyunları Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

KAREGDER Başkanı Abdulkadir Gök, törende yaptığı konuşmada, "Oyunun tarifini bir çocuğa sorsanız alacağınız cevap kısa ve anlamlı olacaktır. Oyun, çocuk için ciddi bir iştir. Bu kısa tanımdan yola çıktığımız zaman varacağımız nokta, çocukların her şeyi oyunla öğrendiği, dünyayı oyunla keşfettiği, gelecekteki kişilik temellerini, ilgi ve yeteneklerini oyun yoluyla belirlediğidir. Oyun, çocuğa kalıcı davranış değişiklikleri kazandırır. Bu düşünceyi merkeze alarak yapmış olduğumuz zekâ oyunları yarışmasına 250’yi aşkın ortaokul öğrencisi 8 ayrı kategoride katıldı. Toplamda 650 ayrı müsabaka yapıldı. Her kategorideki bir oyunun ilk beşinci sıradaki öğrencileri ödüllendirildi. Toplamda 40 öğrencimize ödülleri, başarı belgeleri ve madalyaları takdim edildi. Turnuvada 8 ayrı oyun olunca 8 ayrı birincimiz oldu.” dedi.

Emeği geçen herkese ve turnuvayı organize eden Emin Acar’a teşekkür eden Gök, Koridor oyununun birincisi Kaan Gözüyanık, Reverse oyunu birincisinin Yusuf Aygün, Hanoi oyunu birincisi Beyza Nur Gökbulut, Abalone oyunu birincisi Ahmet Salih Özaslan, Mangala oyunu birincisi Ayşe Sena Tuna, Dokuztaş oyunu birincisi Emre Samet Çömçe, Çin Daması oyunu birincisi Merve Gül Develioğlu ve Hedef 5 oyunu birincisinin yarışmacı Ali Can Sayalan olduğunu açıklayarak, belgelerini ve madalyalarını verdi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Karaman Şube Başkanı Cumhur Akıl da törende yaptığı açıklamada; zekâ oyunlarının, boş zamanlarını değerlendirmek için aktivite arayanların, günlük hayatın stresinden kurtulmak için biraz olsun soluk almak isteyenlerin, ders yoğunluğundan az da olsa uzaklaşmak isteyen öğrencilerin, çocuklarının eğitici oyunlarla vakit geçirerek eğlenirken öğrenmelerini isteyen ebeveynlerin; kısacası toplumun her kesiminden binlerce insanın yoğun olarak ilgi gösterdiği, oyunların başında yer almakta olduğunu belirtti. Akıl, “Zekâ ve akıl oyunlarının çocukların zekâ gelişimine olan etkisi üzerinde yapılan çeşitli araştırmaların da gösterdiği üzere bu tip oyunlar yalnızca çocukların zekâ gelişimini değil, aynı zamanda düşünsel gelişimini de sağlamaktadır. Biz de sorumlu bir sendikacılık yaparak böyle bir yarışmaya destek verdik. Bugün de dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini veriyoruz." dedi.