Canik Başarı Üniversitesi, yeni öğretim yılına 'Oryantasyon Eğitimi Etkinliği' ile merhaba dedi. Üniversitenin, 2015-2016 dönemine yüzde 99,87 doluluk oranı ile girdiği belirtildi.

Fehmi Yıldız Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen oryantasyon eğitimi etkinliğine çok sayıda lisans öğrencisi katıldı. Açılış konuşması yapan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir birinci sınıf öğrencilerine seslenerek, “Artık üniversiteyi kazandım kutlaması bitmiştir, bir an evvel eğitime başlayarak kendinizi geliştirme zamanıdır. Uydularınızı açık tutmalısınız.” dedi.

Üniversite içindeki birimlerden, enstitülerden Başarısem, Tükçem, Balmer gibi araştırma ve eğitim merkezleri hakkında kısaca bilgi veren Bekdemir, üniversite içinde yer alan sosyal kulüp faaliyetlerine de değindi: “Bu tarz kulüp faaliyetlerinin önemi için, alanlarınızda sizi geliştirmeye yönelik pozitif uygulamalar ile akademik ve entelektüel gelişimiz için olmazsa olmazlardan ve son derece önemli bir harekettir.”

Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Karabacak ise yeni akademik yılının hayırlı olması temennilerinde bulunarak, “Ülke olarak sürekli değişen gelişen dünyadaki süreci yakalamanın, gelişmeyi sürdürebilmenin ve rekabet edebilmenin en önemli koşullarından birisi bilim, teknoloji, kültür, sanat alanındaki yenilikleri takip ederek insanlığın geleceği olan siz değerli gençlerimize yenilikçi ve kaliteli bir şekilde sunmaktır. Mütevelli heyeti olarak bizler bunun için buradayız. Annenizin, babanızın ve bizlerin sizden beklentileri bu ülkeye, vatana, millete, insanlığa hayırlı birer birey olmanız, insanlığa katkı sağlamanızdır.” şeklinde konuştu.

Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Atalar, akademik kadro, idari kadro ve öğrenci arkadaşlarına eğitime katıldıkları için teşekkür etti. Oryantasyon eğitimi, öğrencilerin fakülte dekanlıkları ve danışman hocaları ile tanışması ile devam etti.