Kanada’nın Toronto kentinde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerine katılan Canik Başarı Üniversitesi, öğrencilerine yeni imkânlar sunmaya hazırlanıyor.

Canik Başarı Üniversitesi öğrencilerine Kanada’da staj ve eğitim olanakları sağlamak üzere Toronto’ya giden Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Bahattin Altay, dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversitelerin de davet edildiği TESOL eğitim seminerlerine katıldı. Dünyanın her yerinde vasıflı İngilizce öğretmeni olarak görev yapabilmeyi sağlayan, Teaching English to Speakers of Other Languages (TESOL) eğitim seminerlerine katılan Canik Başarı Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Bahattin Altay, “ Dört gün boyunca meslektaşlarımla, dil eğitimindeki yeni yaklaşımlar üzerine fikir alış verişimiz oldu. Teknolojik gelişmelerin dil eğitimine nasıl katkı sağlayabileceği konusunda onlarla bilgi paylaşımı yapma imkânı buldum.” şeklinde konuştu. Bahattin Altay, seminerler dışında kalan zaman diliminde çeşitli üniversitelerle görüşme imkânı bularak üniversiteler arası ortaklık yapabilme imkânlarını araştırdıklarını söyledi.

Kanada’nın dünyaca ünlü Waterloo Üniversitesi’ni ziyaret ederek buradaki öğretim üyeleriyle, iki üniversite arasında eğitim alanında sağlanabilecek ortaklıkların konuşulduğu bir toplantı gerçekleştiren Altay, Kanada’da yaşayan Türk girişimcilerin açtığı dernekleri ve okulları da ziyaret ederek bu dernekler aracılığıyla, Canik Başarı Üniversitesi öğrencilerinin Kanada’daki firmalarda staj yapma olanakları üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Kanada’da yaşayan Türk girişimciler sayesinde Niagara Şelalesi’ni de yakından görme fırsatı bulan Bahattin Altay, Amerika ve Kanada’nın birleştiği bir noktada ihtişamlı bir şekilde çağlayan muhteşem manzarayı hayranlıkla izlediğini ifade etti.