Fatih Koleji'nde öğrenim gören ve Kazakistan’da düzenlenen uluslararası InfomatrixAsiaPasific yarışmasında altın madalya kazanarak, dünya birincisi olan Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri Ömer Bakaç ve Hüseyin Sevim'e, Ereğlili iş adamlarında destek geldi.

Ereğli'de faaliyet gösteren Emel A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Kocuk ve yönetim kurulu üyesi Hakkı Özen, Kazakistan'da gerçekleştirilen InfomatrixAsiaPasific yarışmasında hardwarecontrol alanında 'Animatronic robot hand' projeleriyle altın madalya kazanan Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri Ömer Bakaç ve Hüseyin Sevim ile öğretmenleri Zafer Türkmen'e destek yemeği düzenledi. Yemek sonrasında öğrencilerin başarısını tebrik eden Kocuk ve Özen, öğrencilere hediye takdim etti.

Hediye takdiminden sonra konuşan Ertan Kocuk, öğrencilerin aldığı başarının ilçe adına gurur verici bir olay olduğunu söyledi. Kocuk, "Bugün burada bu iki öğrencimiz için buluştuk. Kazakistan'da düzenlenen yarışmada ilçemize büyük bir gurur yaşattılar. Aldıkları başarının devamını dilerken, üzerimize düşen ne varsa bizler de elimizden geleni yapmaya hazırız. İki başarılı öğrencimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.