Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geçtiğimiz günlerde Hatay’da yapılan il seçmelerinde büyük başarı gösteren HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Halk Oyunları ekibini tebrik etti.

Kısa adı HATMEK olan Hatay Mesleki Eğitim Kursları Konferans Salonunda halk oyunları ekibi ile bir araya gelen Başkan Savaş, kısa süre önce oluşturulan ve hazırlanma süresi bakımından oldukça kısıtlı bir zamanda eksiklerini tamamlayarak gençler kategorisinde şampiyonluk ve yıldızlar kategorisinde de ikincilik elde etmeyi başaran ekibi tek tek tebrik etti.

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu, Başkan Savaş’a il seçmeleri ile ilgili olarak aktardığı bilgilerde, “Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun(THOF) düzenlediği okul ve kulüpler arası halk oyunları il seçmelerine Hatay genelinden 13 okul ve 11 kulüp katıldı. Ekiplerimiz Gençler kategorisinde 1. olarak Kahramanmaraş grup yarışmalarına katılmaya hak kazanırken, Yıldızlar kategorisinde de 2.'liği elde ettik” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş, spor, kültür ve sosyal alanındaki çalışmalara devam edeceklerini belirtirken, yapılan ve yapılacak olan müsabakalarda Hatay'ın en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğini bunun için büyükşehir olarak hiçbir destekten kaçınmayacaklarını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Savaş, Daire Başkanı Mursaloğlu ve halk oyunları ekibi pasta keserek kazanılan başarıyı kutladılar.