Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili, “Suruç’taki patlamada 30 vatandaşımızı kaybettik, 104 vatandaşımız yaralandı. Onlardan 74’ü hastaneye intikal edecek şekilde yaralıydı.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç’ta yaşanan gelişmelerle ilgili Çankaya Köşkü'nde yetkililerin katılımı ile yaptığı değerlendirme sonrası basın toplantısı düzenledi. Başbakan Davutoğlu, ülke olarak huzurlu bir bayramı idrak etmenin hemen ardından iki terör örgütü saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Davutoğlu, “Bugün sabah Suruç’ta basın açıklaması yapacak gruba karşı saat 11.50'de terör saldırısı gerçekleşti. Öğleden sonra da arama tarama faaliyeti yapan askerlerimize dönük terör saldırısı söz konusu oldu.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu şöyle devam etti: "Suruç’taki saldırı neticesinde 30 vatandaşımızı kaybettik. Öğleden sonra terör saldırısında Kömür kasabası civarında bir askerimizi şehit verdik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün bu ailelerin ocağına düşmüş olan acı btütün milletimizin ocağına düşmüş acıdır. Her birimiz bunu derinden hissettik. Bayram sevincini yaşayamaz hale geldik. Suruç’taki patlamada 30 vatandaşımızı kaybettik, 104 vatandaşımız yaralandı. Onlardan 74’ü hastaneye intikal edecek şekilde yaralıydı. Bu 74 hastaneye intikal eden yaralımızdan 31’i taburcu edildi. 43’ü hastanede. 10’u ameliyat halinde, 9’u da yoğun bakımda. 12.02’de ilk ambulans çağrısı alınır alınmaz 12.17- 12.18 civarında hastaneye ambulanslarımız intikal etti. 33 ambulansımız, 3 helikopter ambulansımız, 1 uçak ambulansımız, 4 UMKE aracımız da oradaki yaralılarımıza ulaşma anlamında yoğun bir çaba gösterdik.”