Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim mitingi için geldiği Afyonkarahisar’da “Ben sizin eniştenizim. 5 vekil istiyorum 6’ncı benim. Beni mahcup etmeyeceksin değil mi?” dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Davutoğlu’nun hedefinde CHP ve MHP liderleri vardı. Davutoğlu, meydanda “Menderes idam edilirken siz neredeydiniz?” polemiği üzerinden muhalefet partilerine yüklendi. “Hemen polemiğe başladılar. İkisi de çıkıp 27 Mayıs’ı lanetlesinler ‘biz bu darbelere karşıyız’ desinler ancak bir tek laf etmediler.” dedi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun meydanlarda seslendirdiği “Bin liranın altında maaş alan 8 milyon emekli var” sözünü eleştirdi ve meydan okudu: “Bunu ispat edersen hemen şimdi istifa ederim, seçime de gitmem” cevabını verdi.

Yassıada’da 14 Mayıs günü bütün Türkiye’ye mesaj verdiğini söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu. "Demokrasi şehidinin yargılandığı Adnan Menderesinin yargılandığı adayı özgürlük ve demokrasi adası yapıyoruz. Ta ki bir daha bu memlekette demokrasiyi durdurmaya, meclise kilit vurmaya kimse kalkmasın. Dün ben Adnan Menderes idam edilirken şehit edilirken CHP nerdeydi diye sordum, Kılıçdaroğlu diyor ki; 'İnönü mektup yazmıştı. Darbecilere mektup yazmayı iş zannediyorlar. Biz darbecilere mektup yazmayız biz darbecilerin karşısında dimdik Afyonkarahisar’ın hisarı gibi dururuz. Bir tek kelam etti mi? Çıktı mı meydana, bu ülkenin başbakanını asamazsınız dediler mi? Hayır. Biz Toros dağlarında büyümüş dağa arkamızı vermiş, gönlümüzü Afyonkarahisar’ın hisarına vermişiz, biz dik durmaz mıyız? Bakın Afyon Kalesine onu eğip bükmek mümkün mü? Şimdi Kılıçdaroğlu’na tekrar meydan okuyorum. Bana İnönü’nün yazdığı mektubundan bahsetmesin, çıksın bir mitingde desin ki; ‘27 Mayıs darbesini lanetliyorum’ desin. İşte meydan burada. ‘Lanetliyorum’ desin bir daha bu darbenin olmaması için ne gerekiyorsa yapalım desin. Mesela bir çağrıda bulundum 27 Mayıs’ta Meclisi toplayalım Yassıada’da demokrasi meclisi verelim. Desin ki ‘Başbakana katılıyorum. Orada hep beraber darbeye karşı duralım desin’ diyemez. Diyebilir mi? Neden diyemez çünkü bunların zihni darbeyle meşgul. CHP daha darbe olmadan hiçbir zaman iktidar gelmedi. Gelemez çıksın söylesin”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de birkaç gün sonra Afyonkarahisar'a geleceğini söyleyen Davutoğlu, "27 Mayıs’ta kimin olduğunu, kimin olmadığını herkes biliyor. Darbenin nasıl ilan edildiğini biliyor. İşte burası er meydanı, burası zafer meydanı, burası Afyon meydanı, galiba birkaç gün sonra Bahçeli’de buraya gelecek, çıksın desin biz 27 Mayıs’a karşıyız desin 27 Mayıs’ı kim yaptıysa, ne gerekçeyle yapmış olursa olsun karşıyız desin, biz de kabul edelim." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Bin liranın altında maaş alan 8 milyon emekli var" dediğini hatırlatan Davutoğlu şöyle devam etti: "Eline bir kağıt vermişler şu ABD’den gelen bir reklamcı mı verdi kim verdiyse bilmiyorum. Kampanyanın başından beri aynı şeyleri okuyor. Hiç değiştirmedi. Kılıçdaroğlu, ya sayı saymasını bilmiyorsun ya da dayak yemedin. Dedim ki; 'bin liranın altında maaş alan 8 milyon emekli varsa ben istifa edeceğim' dedim. Buna cevap gelmedi. Şimdi bu sabah Kahramanmaraş’ta yine aynı yalanı söylemiş. Tekrar edip duruyor matematik bilmiyor. Eline birisi kağıdı vermiş okuyor duruyor. Ben burada tekrar meydan okuyorum. İspat etsin ben istifa ediyorum seçime bile gitmiyorum. Ancak söylediği yalansa ki yalan o zaman söylediği her şey yalan.”