Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırına karşı muhalefete seslenerek, “Geliniz, küçük siyasi hesapları bir kenara koyalım. Dünya büyük bir ekonomik kriz içerisinde. Çevremizde jeopolitik fay hatları kırılırken ve birçok ülke iç bütünlüğünü kaybetmişken Türkiye’nin demokrasisine, milli birliğine sahip çıkalım.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde Dağlıca saldırısıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Muhalefet partilerine seslenen Başbakan Davutoğlu, “Geliniz, küçük siyasi hesapları bir kenara koyalım. Dünya, büyük bir ekonomik kriz içerisinde. Çevremizde jeopolitik fay hatları kırılırken ve birçok ülke iç bütünlüğünü kaybetmişken Türkiye’nin demokrasisine, milli birliğine sahip çıkalım. Ülkemizin her kesimiyle birlikte ortak idealler etrafında buluşalım. Ortak değerlerini kaybetmiş toplumların ayakta durması çok güçtür.” ifadelerini kullandı.

AYNI MASADA OLABİLSEYDİK BUGÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI EN GÜÇLÜ MESAJI VERMİŞ OLURDUK

"İşte bu günler sınama günleridir." diyen Davutoğlu, şöyle konuştu: “Hangi açıklamada bölücü terör örgütüne kınama yapılıyor, hangi açıklamalarda bu kınamalardan kaçınıyor, herkes görüyor. Biraz sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim. Bu görüşmeleri her zaman yapmak gerektiği kanaatindeyim. Erken seçim hükümeti kararı alınmak zorunda kalındığında, bütün siyasi partilere çağrıda bulunmuştuk. ‘Gelin hepiniz birlikte bu kritik dönemde elinizi taşın altına koyunuz’ demiştik. Bu zor dönemde hepimiz bir erken seçim hükümetinde aynı masada olabilseydik bugün terör örgütlerine karşı en güçlü mesajı vermiş olurduk. 1 Kasım’a giderken küçük hesaplarla atılan yanlış adımlar, bir seçim kampanyası haline getirilen terörle mücadele konusunda iş birliği yapmama davranışı maalesef bugün terörle mücadelede bizim en zayıf noktamızı oluşturmaktadır. Bütün partileri teröre karşı omuz omuza vermeye ve aynı dili kullanmaya davet ediyorum.”

1 KASIM’DA DA SEÇİM NORMAL HUKUKİ ŞARTLAR İÇİNDE YAPILACAK

AK Parti’nin '1 Kasım’a giderken savaş başlattığı' gibi açıklamaları değerlendiren Davutoğlu, şunları kaydetti: "7 Haziran’dan itibaren, 11-15 Haziran, 15 Temmuz açıklamalarıyla terör örgütü çatışma, silahlanma, ayaklanma çağrısında bulunmuştur. Eğer gerçekten, şu veya bu şekilde seçim planı içinde terörle mücadele ortamı meydana getirilmiş olsaydı 7 Haziran’dan önce yapılırdı. Ama şunu hesap ettiler; Türkiye bir zaafa düştü diye düşündüler. 7 Haziran’la birlikte istikrarlı tek parti iktidarının olmadığı bir Türkiye’de terör üzerinden bu ülkeyle ilgili hesaplarını hayata geçirebileceklerini düşünenler oldu. Zor zamanlarda bu millet en doğru, vakur tavırla omuz omuza verir ve zor zamanları aşar. 1 Kasım’da Türkiye’de modern, çağdaş, demokratik bir ülkede bir seçim nasıl oluyorsa o şekilde olacak şartları oluşturmaya kararlıyız. Terörle mücadeleye devam edeceğiz. 1 Kasım’da da seçim normal hukuki şartlar içinde yapılacak.”

TERÖR ÖRGÜTÜ, ŞEHİT CENAZELERİNDE EĞER KARDEŞ KAVGALARI YÜKSELİRSE MEMNUN OLUR

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Evlatlarını askere gönderen ailelerin kararlı tutumu ortadayken bizi ne terör ne de herhangi bir düşman ya da hasım çevre durdurabilir? Milletimiz, hükümetine, devletine güvenmelidir. Sükûnetle, soğukkanlılıkla yürütmekte olduğumuz mücadeleye destek verme ricasında bulunuyoruz. Özellikle de bölgedeki vatandaşımız hangi kökenden olursa olsun bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Asker kardeşleriniz sizin huzurunuz için oradalar. Her biri Türkiye’nin değişik yerlerinden gelmişti. Ama tek bir idealleri vardı. Bu al bayrağı semada tutmak ve bu al bayrağına altında yaşayan kim olursa olsun onlara hizmet etmek. O toprağa düşen aziz şehitler, o yolu emniyet altına alırken o yoldan geçecek olan Hakkarili kardeşleri için orada şehit düştüler. Bu terör örgütü en fazla değişik illere gelen şehit cenazelerinde eğer kardeş kavgaları yükselirse memnun olur.”