Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin ve Adana'da HDP binalarına yapılan saldırganları tespit edildiğini söyledi. Davutoğlu; "Şimdi açıklıyorum; İçişleri Bakanımızla konuştum fail tespit edildi ve yakalanacak. O zaman bizi fütursuzca suçlayanlar özür dileyecekler mi? Kim olursa olsun bulunacak ve adalete teslim edilecek. Bu fırsatçı çetenin hepsinin birer özür borcu var. AK Parti iktidarı döneminde 12 yıl içinde hiçbir AK Partili yönetici. Hiçbir teşkilat mensubu bir şiddet eylemi içinde olmadı.” dedi

Yozgat’ta partisinin Cumhuriyet Meydanında düzenlediği mitingde muhalefet partilerine yüklenen Davutoğlu, 2002’den hasta adam gibi görünen Türkiye’yi bugün kudretli bir ülke haline getirdiklerini kaydetti.

Davutoğlu, “Bunu siyasi ahlakla getirdik. Bizi anlamıyorlar, küçük hesaplarla aramıza fitne sokacaklarını zannediyorlar. AK Parti içinde bir çok ihtilaf bekleyenler oldu. Başbakanlık görevi bize devredildi. AK Parti 3 başbakan 2 cumhurbaşkanı 4 Meclis başkanı çıkardı." diye konuştu.

Konuşmasında 2002 yılını hatırlatan Davutoğlu, “Buralara gelip milliyetçilik nutku atan Bahçeli’nin Başbakan Yardımcısı olduğu dönemleri hatırlayın. Türkiye İMF’ye muhtaç edildi. İMF’nin borç defterini kim kapattı. Milli itibarımızı kim geri kazandı. Bunların döneminde bir tek kurşun almak için mühimmat almak için, piyade tüfeği almak için, tank almak için başka ülkelere muhtaçtık. Bu mu milliyetçilik. Şimdi şu anda kendi tankını yapan Türkiye’yi kim kurdu? 28 Şubat'ta başörtüsü yasağı geldi. Zulüm diz boyuydu. Başörtülülere çekilip alınıyordu, iktidarda Sayın Bahçeli vardı. 28 Şubat hükümetinin onlar kurdu. Yetmedi, 99 seçimlerinde başörtülü seçilen bir milletvekilini başörtünü aç meclise öyle git dedi. O zaman 28 Şubatçıları milletvekilinin başını açtıracaksın der Bahçeli açtırır. Şimdi inşallah başı örtülü ve açık bütün Türk kadınların yeni Türkiye’de omuz omuza Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürüyorlar mı? Başını açın öyle girebilin diyebiliyor mu? Niye çünkü iktidarda Bozok yiğitlerinin desteklediği AK Parti var.” şeklinde konuştu.

Adana ve Mersi'nde HDP’ye yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi; “Biz hemen kınadık ve bütün partilere çağrıda bulundum. Gelin seçim sürecinde şiddete karşı birlikte olalım. Birden HDP'liler döndüler bu saldırının arkasında Cumhurbaşkanı, Başbakan var dediler. Ardından MHP’ye seslendiler, siz yapmadınız ama yapmadığınız söyleyin dediler, MHP fırsatı kaçırmadı biz yapmadık AK Parti yaptı dediler. CHP, hani Kılıçdaroğlu var ya hani şu yolu bulamayan, kendisine oy atamayan bu yolunu şaşırmış adam var ya. Hani yürüyen merdivene ters binen, söyletiyor bizi. O da çıktı iki saatte nasıl keşfettiyse bu saldırının arkasında AK Parti ve iktidar var dedi. Neden talimat geldi paralelcilerden hepiniz aynı şeyi söyleyin diye. Şimdi açıklıyorum; İçişleri bakanımızla konuştum fail tespit edildi ve yakalanacak. O zaman bizi fütursuzca suçlayanlar özür dileyecekler mi? Kim olursa olsun bulunacak ve adalete teslim edilecek. Bu fırsatçı çetenin hepsinin birer özür borcu var. AK Parti iktidarı döneminde 12 yıl içinde hiçbir AK Partili yönetici. Hiçbir teşkilat mensubu bir şiddet eylemi içinde olmadı.”

HDP’nin Kandil'den talimat aldığını savunan Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Demirtaş ben şiddete karşıyım diyebilir mi? Dağda terör yapacaksın ovada barıştan bahsedeceksin. AK Parti'yi hizaya sıraya çekilmez, Ak Parti sizi hizaya çeker sizi. Kılıçdaroğlu bana bir 4 yıl verin diyor buna 4 saat verilir mi? Tam takır bıraktı SSK’yı borçlu bıraktı. Bahçeli’de hükümeti borçlu bıraktı. Biz geldik hazineyi doldurduk. Toprak bereketlendi, Türkiye bereketlendi, Bozok yaylası bereketlendi."