Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimleri öncesi yarın saat 17.00’de Sivas’ta yapacağı miting için güvenlik tedbirleri artırıldı. Mitingin yapılacağı Kent Meydanı'nda polis ekipleri, sabah saatlerinden itibaren bariyerler yerleştirmeye başladı.

Kent Meydanında yapılacak miting için, meydana çıkan tüm cadde ve sokaklar yollar trafiğe kapatılacak. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sivas’ı ziyareti öncesi bazı yollarda araç parkına izin verilmeyeceği bildirildi.

Açıklamada, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun ilimizi ziyaretleri ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceği miting programı nedeniyle trafik ekiplerimiz bazı cadde ve sokakları trafiğe kapatacaktır. Buna istinaden, Cumhuriyet Meydanı’na çıkan bütün cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacak ve meydan istikametine trafik akımı kesilecektir. Bu tedbirlere ek olarak İstasyon Caddesi 50’inci Yıl Kavşağı’ndan meydan istikametine ve Meçhul Asker Sokak meydan İstikametine, Eski Belediye Sokak, Afyon Sokak ve Ali Ağa Cami Sokak ile Hikmet Işık Caddesi girişinden Atatürk Caddesi istikametine, Atatürk Caddesi ise Dörtyol Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı istikametine, Hastaneler Kavşağı, Cumhuriyet Meydan istikametine trafiğe kapatılacaktır.” denildi.

Açıklamada vatandaşların mağdur olmaması için alternatif yolları kullanmaları ve özel araçları yerine toplu taşıma araçlarının kullanmaları istenildi.

Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü birimleri de ziyaretin yapılacağı, yarın Başbakan Davutoğlu’nun şehre geleceği güzergah üzerinde güvenlik önlemlerini artıracak. Başbakan için çevre illerden de takviye polis ekiplerinin gelmesi bekleniyor. Bu arada mitingin yapılacağı Kent Meydanında polis ekipleri, sabah saatlerinden itibaren bariyerleri yerleştirmeye başladı.