Karahisari Mushafı’nın yeni baskısının tanıtım toplantında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Karahisari hattın güneşidir. Mushaf-ı Şerif’e yaptığı hizmetle ve bize bu kadar güzel şekilde intikal ettirmesi nedeniyle de hepimizin gönlünün güneşidir.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Klasik Türk Sanatları Vakfı tarafından basılan Karahisarı Mushafı’nın Topkapı Sarayı’ndaki tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.

Tanıtım toplantısında konuşan Davutoğlu, Karahisari Mushafı hakkında şu bilgileri verdi: “Mushaf-ı Şerif olmak bakımından kayda geçmiş bir bilgi temelidir. Vahyin kayda geçmiş haliyle muhkem ve mahfuz kılınmasıdır. O kadar güzel bir şeklide muhkem ve mahfuz kılınmıştır ki sizi alır, o kelamın görünen anlamları dışında, o anlamların derinliğine doğru sizi alır götürür. Onun için boşuna Şems-ül Hat dememişiler. Benim şimdi hatırladığın 4 şems var ki; aşkın güneşi Şems-i Tebrizi, birisi Akşemsettin fethin şemsi, Kara şemsettin diye de bilinen Şemsi Sivasi, bir diğeri de Karahisari hattın şemsi.”

Başbakan olarak bu tür kültürel faaliyetlerde bulunan vakıfların yanında olduklarını anlatan Davutoğlu, “Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak ve buna gönül vermiş bir kardeşiniz olarak, bu şeklide gayretler içinde olan bütün vakıflarımızın yanında olacağımızı ifade etmek isterim. Karahisari’nin alın terine, gönül emeğine, güzel gözüne, göz nuruna olan vefa borcumuzdur.” şeklinde konuştu.