Levent-Rumelihisarüstü metro hattının açılışında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Davutoğlu, “Halka sosyal yardım vaat ediyor. Aynı Kılıçdaroğlu, biz sosyal devletin gereğini yaptığımızda, yardım götürürken 'kömür makarna ile halkı aldatıyorlar' diye şikayet eden Kılıçdaroğlu, dersini almış sosyal yardım taahhüdünde bulunuyor.” dedi.

Levent-Rumelihisarüstü metro hattının açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda milletvekili ve vatandaşlar katıldı.

Kürsüye çıkıp kısa bir konuşma yapan Davutoğlu, muhalefete ve özellikle CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Günün AK Parti için tarihi bir gün olduğunu belirten Davutoğlu, “Hem hizmete giren metro hattı açısından hem de CHP zihniyeti ile AK Parti zihniyeti farkı örmek açısından. 1977 yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne girdiğimde bırakın buraya metro gelmeyi hayal etmeyi, Levent’in köşesinden otobüs bile geçmiyordu da. Otostoplarla öğrenciler Boğaziçi’ne geliyordu. Buradan Boğaziçi’ndeki öğrenci kardeşlerime öğretim üyelerine de sesleniyorum. O günden bugüne değişen şey, AK Parti zihniyetinin gelmiş olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da övgülerde bulunan Davutoğlu, şunları söyledi: “1994 yılında İstanbul’un da Türkiye’nin de kaderi değişmeye başladı. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. AK Parti’nin iktidarının tohumları İstanbul’a atılmaya başlandı. İstanbul’un bağrından nice Fatih’ler nice Halk tarafından seçilmiş Erdoğanlar çıkar Allah’ın izniyle.”

CHP’nin seçim bildirgesine atıfta bulunan ve bunun üzerinden Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Davutoğlu, “Bugün seçim bildirgesini okudu. Yukarıdan aşağıya başka programlarda tek tek cevap vereceğiz. Bildirgenin bir özü var. Halka sosyal yardım vaat ediyor. Aynı Kılıçdaroğlu, biz sosyal devletin gereğini yapıp yardım götürürken kömür makarna ile halkı aldatıyorlar diye şikayet eden Kılıçdaroğlu, dersini almış sosyal yardım taahhüdünde bulunuyor… Biz geldiğimizde 1,3 milyar Türk lirası idi. Şimdi 26,3 Milyar Türk lirası. Kılıçdaroğlu’nun hayalinin ulaştığı yere biz çoktan ulaştık geçiyoruz. Bugün zikrettiği yardımların önemli bir kısmı bizim zaten gerçekleştirdiğimiz yardımlar. Uçuyor uçuyor. Verdiği taahhütlerin karşılığı yok. Nerede diye sorduğumuzda noteri gösteriyor. Biz ise verdiğimiz sözün karşılığını doldurduğumuz hazinede gösteriyoruz. 7 Haziran’da iktidara gelemeyeceğini bildiği için rahat bir şekilde konuyor.” değerlendirmesinde bulundu.