Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP'liler daha ortada suçlu kim, ne olduğu belli değilken, bir ses bombasının üzerinden döndüler 'bunu AK Partililer yaptı' diye iftira attılar, atıyorlar. İşte buradan sesleniyorum. Biz Van'da, Siirt'te, Ağrı'da saldırıya maruz kalırken susanlar... Bugün HDP'liler hemen fırsat bu deyip bu tahrikleri kim yapıyorsa onlara yönelmektense AK Parti'yi suçlamaya kalktılar." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran milletvekilliği genel seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Kırşehir mitinginde Cacabey Meydanı’nda seçmenlere hitap etti.

Ahi Evran Haftası'nın ardından Kırşehir'de olmayı özellikle istediğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Ahiliğin yıkan değil yapan olduğunu" söyledi. Konuşmasında HDP'yi ülkeyi bölüp parçalamakla suçlayan Davutoğlu, "Şimdi 7 Haziran’a giderken gerçekten iki parti var aslında. Bir tarafta dağıtanlar, parçalayanlar, milletimizi, asil milletimizi etnik ve mezhep temelli parçalamaya çalışanlar. Diğer taraftan toparlayan, Ahiliğin partisi hangi parti? Toparlayan kim? Milli birliği sağlayan kim? Ahilik ile tohumdan çınar çıkarmaya çalışan kim?" dedi.

Başbakan Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Demokrasimizi 28 Şubat'la yıktılar. Zulümler yaptılar, başörtülü bacılarımıza ikna odalarına sokmaya çalıştılar. İmam hatipleri kapatmaya çalıştılar. Eşi başörtülü diye memurlara ızdırap çektirdiler. Demokrasiyi defaatle yıktılar. 27 Mayıs’ta yıktılar, 12 Eylül’de yıktılar, 28 Şubat’ta yıktılar.. Onlar yıkarlar, biz yeniden inşa ederiz." şeklinde konuştu.

HDP'nin, Mersin ve Adana'daki binalarına saldırıyla ilgili AK Partiyi suçladığını aktaran Davutoğlu, "6-7 Ekim olaylarında HDP Eş Başkanı tahrik etti. Şehirlerimizi yaktılar, yıktılar. Onlar ne zaman yıkmaya kalktıysa karşısında AK Parti'yi buldu. Kim kamu düzenini bozmaya çalışırsa karşısında AK Parti'yi bulur. HDP'liler daha ortada suçlu kim, ne olduğu belli değilken, bir ses bombasının üzerinden döndüler 'bunu AK Partililer yaptı' diye iftira attılar, atıyorlar. İşte buradan sesleniyorum. Biz Van'da, Siirt'te, Ağrı'da saldırıya maruz kalırken susanlar... Bugün HDP'liler hemen fırsat bu deyip bu tahrikleri kim yapıyorsa onlara yönelmektense AK Parti'yi suçlamaya kalktılar.

CHP Genel Başkanı da tutmuş öğleden sonra açıklama yapmış 'Muhtemelen bu saldırıların arkasında iktidar partisi var.' diye. Sen yolunu bilemeyen Kılıçdaroğlu, sandığı bulamayan Kılıçdaroğlu, iki üç saatte nereden buldun suçluyu?" ifadelerini kullandı.

Kırşehir'e Hızlı Tren geleceği müjdesini veren Başbakan Davutoğlu, MHP'nin eski Ulaştırma Bakanı'nın o dönem hızlı tren projesi önüne getirildiğinde "Bu hızlı treni biz değil, çocuklarımız değil, torunlarımız bile zor görür" dediğini ifade ederek, "Bunların vizyonu bu kadar" diye eleştirdi. Davutoğlu, 12 yılda hızlı treni Türkiye'ye getirdiklerine dikkati çekerek, hızlı trenin Kırşehir'den de geçeceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Kırşehir mitingine katıldıktan sonra Ahi Evran Türbesi'ni ziyaret ederek bir süre burada dua etti. Ardından da türbenin yer aldığı Ahi Evran Külliyesi'nin yapımı devam eden müzesini gezdi.