Başbakan Ahmet Davutoğlu, askeri arazinin Esenler Belediyesi'ne devir teslim töreninde konuştu. Gezi eylemlerine katılanları sert dille eleştiren Davutoğlu, “Onlar Vandalizm yapar. Onlar yeşili istismar eder, onlar şehir kültürünü tahrip eder. Onlar, gösteri yapıyoruz diyerek etrafı yakar yıkar. Ak Parti yapar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, askeri arazinin Esenler Belediyesi'ne devir teslim töreninde konuştu. Davutoğlu, Esenler'e dünyanın en büyük şehir parkının yapılacağını söyledi. Esenler’de yapılması planlanan şehir parkı üzerinden Gezi eylemlerine destek verenleri de eleştiren Davutoğlu, “Buradan Gezi vandallarına da bir yanıt verelim mi? Gezi'de 12 ağaç yer değiştirdi diye yeri göğü inletip, sonra Yalova’da asırlık çınarlar kesilince susanlara bir cevap verecek misiniz? İşte çevrecilikse çevrecilik burada. 2,5 milyon metrekare yeşil alan, şehir parkı yapılacak. Onlar vandalizm yapar. Onlar yeşili istismar eder, onlar şehir kültürünü tahrip eder. Onlar, gösteri yapıyoruz diyerek etrafı yakar yıkar.” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun da katıldığı program, devir teslim sertifikasının sahnede Davutoğlu’na sunulması ile son buldu.