Yerel seçimlerin de önüne geçerek Türkiye'nin 1 numaralı gündemi olan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez konunun odağında medya var. İddiaya göre; ses kaydında Başbakan olduğu iddia edilen kişi, Milliyet gazetesi sahibi Erdoğan Demirören olduğu iddia edilen kişiyi, Milliyet Gazetesi'nin "İmralı zabıtları" manşetinden dolayı fırçalayarak ağlatıyor.

"ÜZDÜM MÜ SENİ PATRON?"

Ses kayıtlarında Başbakan Erdoğan'ın Milliyet-Vatan grubunun patronu Erdoğan Demirören'i ağlatana kadar azarladığı iddia ediliyor. Demirören olduğu iddia edilen kişinin,'Üzdüm mü seni patron?' sorusuna Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, 'Duman ettiniz her tarafı, rezil ettiniz.' diye cevap veriyor.

SAZAK VE DURUKAN'A AĞIR SÖZLER

Görüşme boyunca Milliyet Gazetesi'nin o sıradaki genel yayın yönetmeni Derya Sazak ve haber hazırlayan muhabir Namık Durukan'a 'adi', 'namussuz', 'kepaze' sözler eden eden Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, bundan sonra kimseyi Başbakanlık uçağına almayacağını söylüyor.

Haberin muhabiri Namık Durukan ile ilgili Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin, "İyi niyetliyse kimin sızdırdığını bize söylesin, benim ekibimden biriyse gereğini yaparım, BDP'den biriyse yine söylesin yine gereğini yapalım" dediği iddia ediliyor.

"KİMİN SIZDIRDIĞINI BU AKŞAM İLETECEĞİM"

Bunun üzerine Erdoğan Demirören olduğu iddia edilen kişi, Başbakan Erdoğan olduğu öne sürülen şahsa akşama kadar kimin sızdırdığı bilgisini kendisine ileteceğini söylüyor.

Konuşmanın sonunda ise Erdoğan Demirören olduğu iddia edilen kişi "Nasıl girdim bu işe ya, kim için" diyerek ağlamaya başlıyor.

DEMİRÖREN "BAŞBAKAN AĞIR KONUŞTU AĞLADIM" DEMİŞTİ

Gazeteci Doğan Akın, daha önce köşesinde "Erdoğan Demirören, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından arandığını ve bu görüşmenin ardından "hayatında hiç kimsenin kendisine bu kadar ağır laf etmediğini, telefonu kapattıktan sonra ağladığını" çevresindeki bazı isimlerle ve o sırada Genel Yayın Yönetmeni olan Derya Sazak ile paylaştı." diye yazmıştı.

DERYA SAZAK'TAN CEVAP VAR!

Başbakan Erdoğan ve Demirören arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarında Başbakan'ın ağır olarak eleştirdiği Milliyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Artı 1'de Can Dündar'ın programına konuk oldu.

Sazak, Erdoğan' ın kendisi için söylediği iddia edilen sözlere tepki göstererek, "Başbakan'ın, benim ve muhabir arkadaşlarım hakkında söyledikleri çok ayıp ve insafsızca. Biz sadece İmralı'daki konuşmanın notlarını yayınladık, notların hepsi de doğru çıktı, biz orda süreci kesintiye uğratmadık. Ben Başbakan'ı dinlerken onun adına bile utanıyorum. Dün Aydın Doğan hakkında tapeler çıktı, bugün Demirören hakkında. Yönetim artık rayından çıkmıştır." dedi.