Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'a destek için Kocaeli'den yola çıkan Erol Özavcı, Türkiye turu kapsamında Kahramanmaraş'a geldi.

Başbakan Erdoğan'ın seçim logosu ve fotoğrafıyla kaplı otomobiliyle kente gelen Özavcı, esnafı ziyaret ederek, destek istedi. 

Özavcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı Dilovası'ndan başlayan ve memleketi Van'da sona erecek tur kapsamında, Türkiye'nin her yerini karış karış dolaşarak Başbakan Erdoğan için destek talebinde bulunacağını belirtti.

Özavcı, 2010'da DSP'nin olağan genel kurulunda genel başkan adayı olduğunu ancak ülke ve milletin aydınlık geleceği için Başbakan Erdoğan'a destek verilmesi gerektiğine inandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"30 Mart yerel seçimleri öncesinde Başbakan Erdağan'a destek olmak için yola çıkmıştım. Yaklaşık 2 hafta süren bu yolculuğum bana ne kadar haklı olduğumu gösterdi. Şimdi ise 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimleri öncesi yollardayım. Şu ana kadar 10 ile giderek destek istedim. Önümüzdeki 20 gün içerisinde tüm illeri dolaşıp üzerime düşen görevi yerine getireceğim."

Özavcı, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının sadece Türkiye'nin geleceği için değil, Ortadoğu'da kan ve göz yaşı döken mazlumlar için de bir umut olduğunu sözlerine ekledi.