AK Parti grubunda partililere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Demirel, Hürriyet yazarı M.Yakup Yılmaz ve MHP'nin sloganına ağır sözlerle yüklendi: "Hiçbir yere gitmiyoruz"

"BAŞI BAĞLI OKUMAK İSTEYEN ARABİSTAN'A GİTSİN"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 2006 yılında bir TV kanalında "Başı bağlı okumak istiyorsan S.Arabistan'a gideceksin" demişti. Hürriyet yazarı Yılmaz ise Erdoğan'ın ODTÜ'lü eylemciler için söylediği "Git ormanda yaşa" sözünü çevirip "Git çölde yaşa" diye seslenmişti. 

MHP'YE DE ÇAKTI

Erdoğan ayrıca MHP'nin kullandığı "Ya sev ya terk et" sloganına da gönderme yaparak "Bize ya seveceksin ya terk edeceksin diyenler oldu. Siz kimi kimin toprağından kovuyorsunuz" dedi.  

"KÜRTÇE KONUŞAN UZAYDAN MI GELDİ"

Erdoğan şunları söyledi:

"Farklı olanlar uzaydan gelmediler. Anadili Kürtçe, Arapça, Lazca, Çerkesçe olanlar uzaydan gelmediler. Selamün Aleyküm diyenler bu ülkeye başka bir ülkeden gelmediler. Birileri çıkıyor “Gitsinler Arabistan'da okusunlar diyor” birileri “çölde yaşasınlar” diyor, birileri de “ya seveceksin ya terk edeceksin doyar” siz kimi kimin toprağından kovuyorsunuz. Burası bizim toprağımız, bizim vatanımız, hiçbir yere gitmiyoruz ve gitmeyeceğiz. Burada yaşıyor burada öleceğiz."