Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kuveyt Milli Günü resepsiyonuna katıldı. Törende konuşan Arınç, “Kuveyt’in güvenlik ve istikrarı Türkiye’nin güvenlik ve istikrarıdır. Türkiye, geçmişte olduğu gibi gelecekte de her zaman Kuveyt’in yanında olacaktır.” dedi.

Marriot Otel’de düzenlenen Kuveyt Milli Günü resepsiyonuna; Kuveyt Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve davetliler katıldı. Kuveyt Milli Günü'nde ülkenin müzikleri çalınarak davetlilere yöresel yemekler ikram edildi. Tören, her iki ülkelerinin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Arınç, Türkiye’nin Kuveyt ile ilişkilerine stratejik bir zaviyeden baktığını ifade ederek, “Kuveyt’in refah ve kalkınması Türkiye’nin refah ve kalkınmasıdır. Kuveyt’in güvenlik ve istikrarı Türkiye’nin güvenlik ve istikrarıdır. Türkiye, geçmişte olduğu gibi gelecekte de her zaman Kuveyt’in yanında olacaktır. Kuveyt ile ticari ilişkilerimiz 2014 yılında 700 milyon dolara yakındı. Oysa Türk müteahhitlik firmalarının bugüne akdar Kuveyt'le üstlendikleri projelerin toplam bedeli 2 milyar dolara ulaşmaktadır. Kuveyt’ten ülkemize gelen toplam ziyaretçi sayısının 2014 yılında 130 bini aştığını ve haftada 7- 8 sefer uçak seferleri var. Kuveyt ile eğitim alanında da iş birliğini geliştirmekteyiz.” diye konuştu.