Kaynak, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili İlker Çitil ve İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile Kurban Bayramı'nın ilk gününde, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 
CHP İl Başkanı Esat Şengül ve yönetimi tarafından karşılanan Kaynak, burada yaptığı konuşmada, CHP'nin 15 Temmuz darbe girişimine koyduğu tepkiyi anımsattı.

Kötü günde beraberlik durumunun iyi günde de devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kaynak, geçen hafta Macaristan ve Romanya ziyaretlerine daveti üzerine, CHP ve MHP'den milletvekillerinin de katıldığını belirterek, "İnanın bize çok büyük güç verdi, niye, bu darbenin sadece AK Parti hükümetine değil, bütün siyaset kurumuna bütün demokrasiye yapıldığını en önemli ispatıydı." diye konuştu.

15 Temmuz sonrası çok hızlı tedbir almak amacıyla Olağanüstü Hal (OHAL) kararı aldıklarını ve bunun TBMM'den geçerek uygulandığına işaret eden Kaynak, "Bu karar alınmasaydı, her bir konu için ayrı kanun çıkarılması gerekiyordu. Tedbir alabilmek için hızlı hareket etmek gerekli." ifadesini kullandı.

Kaynak, meslekten ihracı gerektiren konulara ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir disiplin soruşturmasının başlayıp, bitişinin aradaki itiraz yargı süreci, teftiş raporu gibi itirazı düşünün bir süreci ve bizim kamu personel rejimimiz, meslekten ihracı gerektiren suçlarda da bir alt cezanın verilmesine doğru yönlendiriliyor. Ama başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Anamuhalefet Partisi Başkanımız, Başbakan Yardımcıları, bizler, bakanlar hep şunu söylüyoruz. Bu meselede en az hata yapmaya çalışıyoruz. Hiç hata yapmayacağız, hiç hata yapmadan götürüyoruz diyemeyiz. Hiç hata yapmadan bir iş yapabilecek olanlar ancak Allah'ın 'ismet' sıfatını tanıdığı peygamberler. Hata yapacağız bunu en aza indirmeye çalışacağız, bunu suçsuz bir masumun haksız yere işinden atılması, hapishaneye tıkılması bunlar önemli kul haklarıdır. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, biz zulüm etmeyeceğiz. Zalimlerden olmayacağız. Adil davranacağız ama asla merhamette etmeyeceğiz."

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, bir babanın FETÖ'ye bağlı oğlunu ihbar etmesine ilişkin olayı aktaran Kaynak, "15 Temmuz gecesi bir baba çıkmış İstanbul'da tankların karşısında. Ondan sonra aklına gelmiş Bolu'da öğretmen oğlu var saat 2-2 bucuk gibi oğlunu aramış. Oğlu FETÖ'nün lehine işte darbeye maruz kalan bizlerin aleyhine konuşunca polise telefon açmış, 'ben benim oğlumu adam edememişim, tam bir hain yetiştirmişim bunun cezasını verin' diye. Bizim duruşumuz bu. Amma velakin hiçbir masumun cezalandırılması da asla tercihimiz olmayacak." diye konuştu.

Daha sonra beraberindekilerle, MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Kaynak, burada İl Başkanı Süleyman Öner ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Partililerle bayramlaşan Kaynak, bir süre sohbet etti.