İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen binlerce Ak Partiliye hitaben konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Kalbi şükranlarımı sunuyorum. Hiç şüphem yok. Yola çıkarken ne dedik. Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Bu can bu tende oldukça Alllah'tan başka kimseye verilecek hesabımız yoktur. Bize bazı marjinal gruplar değil, millet hesap sunar. Milletin de hesap yeri sandıktır. Sandıkta sorar. Bizi millet getirdi. Millet götürür. Milletten başka bizi götürmeye kimsenin gücü yetmez. Ankara bugün çok farklı. Uçakta gelirken yol boyu şu anda bu süreci bekleyenleri gördüm. Ankara Hacı Bayram Veli'nin şehridir. Ankara Hüseyin Gazi Hazretleri'nin şehridir. Ankara Gazi Mustafa Kemal'in şehridir. Ankara merhum Menderes'in Özal'ın şehridir. İşte bu Ankara bugün bir kez daha Başbakanına sahip çıkıyor. Başbakanını muhabetle kucaklıyor. İşte şu Anakara'yı Türkiye görsün. Günlerdir Ankara'da terör estirenlerini değil. Bu gerçek fotoğrafını görsün. Bu kalabalık söyleceklerini sokak aralarında yakarak yıkarak söylemedi. Karşımdaki topluluk söyleyeceklerini hep sandıkta söyledi. Yarında sandıkta söyleyecek. Ben diyorum ki Gezi Parkı'na, Kuğulu'ya çıkacağınıza buraları yakıp yıkacağınıza 7 ay var sabredin. 7 ay sonra sizlerle sandıkta görüşelim. Demokrasi özgürlükler, hak hürriyet diyorsanız bu şiddetle elde edilmez. Hukuk içerisinde kalarak elde edilir. Yaptıkları işi sadece yakıp yıkmak. Dolmabahçe Camisi'ne malesef bira şişeleri ile girmek suretiyle ayakkabıyla onu da yaptılar" diye konuştu

"AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ BİLE SİYASALLAŞTI"

Avrupa'da İnsan Hakları Mahkesi'nin aldığı kararların siyasallaştığını kaydeden Başbakan, "Başörtülü kardeşlerim, 10 yıllarca bu ülkede 'Parya' muamalesi gördü. Üniversitelere sokulmadı. Ama hiç bir zaman bunların yaptıklarını yapmadı. Sabrettiler. Çünkü şuna inanıyorlardı. Sabrın sonu selamettir. Avrupa'da İnsan Hakları Mahkesi bile siyasallaştı. O bile aynı şekilde kararlar verdi. Ama aksi olduğu zaman farklı kararlar çıktı. Ben İspanya'da inancı sebebiyle sahip çıkan bir ifade kullandım diye partimle ilgili kapatma davası açıldı" dedi. 

"BUGÜN 27 NİSAN 2007" 

Başbakan Erdoğan, "Bugün 27 Mayıs 1960'ta, 12 Eylül 1980'de, 28 Şubat 1997'de değiliz. Bugün 27 Nisan 2007'de neredeysek işte oradayız. Hükümetimizle partimizle en önemlisi de demokrasinin hukukun en üstün savunmasını biz yaptık. Biz yapıyoruz. Türkiye'de egemenlik artık milletin elindedir. Şimdi soruyorum, Bazı mahfiller de buna nail" dedi. 

"TORUNUM DA DİK DUR EĞİLME BU MİLLET SENİNLE" DİYOR

'Dik dur eğilme Türkiye seninle' sloganına gülerek karşılık veren Başbakan şöyle konuştu: "Bunu torunuma bile ezberlettiniz. O da dik dur eğilme bu millet seninle diyor. Eyvallah. İnşallah gün ola harman ola. Bu millet bugünleri hayırla yad edecek. Çünkü Türkiye'de karar da yetki de milletindir." 

"FAİZ LOBİSİ"

Bankaları sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bu lobiyi oluşturan bir banka, iki banka, üç banka hepsi için aynı şeyi söylüyorum. Bize karşı böyle bir mücadeleyi başlattınız. Bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Utanmadan sıkılmadan borsayı çökertme gayretlerii çerisine girenler borsada Tayyip Erdoğan'ın parası yok. Çökersen sen çökeceksin" şeklinde konuştu. 

"600'E YAKIN POLİSMİZ YARALANDI"

Eylemlerden dolayı 600'e yakın polisin yaralandığını belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Polisimizi biz bunlara yedirtmeyiz. Onun da hakkını hukukunu korumak bizim görevimizdir. Atılan taşlarda polimiz yaralandı. 600'e yakın polisimiz yaralandı bu olaylarda. Dünyanın bir çok yerinde olaylar yaşanıyor. Onları sen görmüyor musun? Haddini bilmez. Sen nasıl olur da, benim polisme bu derece ahlaksızca saldırıyorsun. Ne olacak? Öyle oluyor ki bu ülkenin Başbakanına küfür edenlerin yanında yer alıyor. Kem söz sahibine aittir. Sabrın da bir sonu var. Göstericilerin arkasına sığınmak suretiyle siyaset yapanlar önce siyasetin ne olduğunu öğrensinler." 

"2 MİLYAR 800 MİLYON AĞAÇ DİKTİK" 

Türkiye genelinde parti olarak bir çok ağaç diktiklerini belirten Erdoğan, "Biz Türkiye'de şu 10 senede 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Bunun 2 milyarı sadece fidan. 800 milyonu 3 yaş ve üstü. Bunların dışında 10 yaş üstü ağaç da var. Ben Taksim Gezi Parkı'ndaki gençlere sesleniyorum. Gençler, ben İstanbul'un Belediye Başkanı iken siz henüz tabi kucaktaydınız. Daha henüz büyüme dönemindeyiz. O dönemi hatırlamıyorsunuz. Ama bilesiniz ki, çevreciliğin içinde su, yeşil, temiz kent, hava, tarih, kültür var. Bunları biz getirdik. Sizler bugün farklı bir tablo çizdiniz. Sizin bu alakanıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. 
Tekbir getiren kalabalık sık sık, "Dik dur eğilme"şeklinde slogan attı.
Başbakan, konuşmasının devamına Ankara Gücü atkısı ile devam etti.