Başbakan'ı Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde ziyaret eden Öztürk, ithaf ettiği şiiri Başbakan Erdoğan'a takdim etti. Hem Latin hem de Arap harfleriyle iki güzel hatla yazılmış şiir Başbakanın ve danışmanlarının dikkatini çekti.

"Efsunlu Şehir" şiiri İstanbul Valiliği'nin hazırlamış olduğu "Geçmişten Günümüze Şiirlerde İstanbul" antolojisine giren ve antoloji içerisinden seçilerek seslendirilen 20 şiir arasında yer aldı. Şiir aynı zamanda ünlü bestekâr Amir Ateş tarafından bestelendi.

Dr. Hüseyin Emin Öztürk, şiirin yazılış süreci hakkında başbakana bilgi verdikten sonra, iyi bir şiir okuyucusu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hoşgörüsünü umarak, şiirinden bir bölümünü görüşme esnasında hazır bulunanlara okudu.

Gökyüzü Eğitim Kurumları'nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan, geçtiğimiz dönem İl Genel Meclisinde Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevinde de bulunan Öztürk, başbakana eğitimle ilgili konularda düşüncelerini iletti.

Şair ve çocuk edebiyatı yazarı olan Öztürk, başbakana, torunları için imzaladığı kitaplarını hediye etti. Görüşme Başbakan'ın Özel Kalem Müdürü ve Danışmanlarının bulunduğu samimi bir ortamda gerçekleşti.