Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müvekkillerini ziyaretiyle ilgili sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Avukatlar, “Üzülerek ifade edelim ki Başbakan tarafından yapılan açıklamadaki tek doğru Sayın Gülen’i ziyaret ettiği ifadesidir.” dedi.

Fethullah Gülen Hocaefendi'yi ilgilendiren hukuki süreçler ile hukuka dair ifadelerin yer aldığı sosyal medyadaki @fgulen hesabı üzerinden yapılan açıklama şöyle: "Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sayın Fethullah Gülen’i ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmadığından süreci anlatmak zorunda kalınmıştır. Üzülerek ifade edelim ki Başbakan tarafından açıklamadaki tek doğru Sayın Gülen’i ziyaret ettiği ifadesidir.

Başbakan ile Sayın Gülen arasında iç siyaset konusu hiç konuşulmadığı gibi Davutoğlu tarafından ‘dön’ çağrısı yapılması ve Sayın Gülen’in bu çağrıya ‘şimdi vakti değil’ cevabı vermesi gibi bir konuşma asla olmamıştır.

Ziyaret kapsamında 2 saate yakın süren konuşmada sadece Başbakan Davutoğlu tarafından Suriye konusunda neler yaptıkları anlatılmıştır. Konuşma içeriğinde Sayın Gülen tarafından ‘Demokrasiye geçişte Suriye’ye yardımcı olunmasının ve yanlarında olunmasının iyi olacağı’ değerlendirilmesinde bulunmuş. Davutoğlu tarafından bu değerlendirmeye karşı ’50 defa Suriye’ye gittiğini her defasında aldandığı’ şeklinde açıklamalarda bulunulmuştur. Ziyaret sonrasında da ‘Aile büyüğümüzdür biz kendisini çok severiz. Çocuklarla ziyarete gittik.’ Şeklinde açıklama yapmıştır.

Ziyaret sürecinde yaşananlar izah edildiği şekildedir. Bunun dışındaki değerlendirme ve açıklamalar doğru değildir. Dini ve milli duyguların istismara uğradığı bu günlerde Başbakan tarafından gerçek olmayan ifadeler söylenerek algı oluşturulmak istenmesi, milletimiz adına üzüntü vericidir. Siyasi zaafiyet ve sorunların gerçek olmayan bilgi ve yalanlarla kapatılma anlayışından vazgeçilmesini temenni ediyor ve bekliyoruz. Saygılarımızla."