Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Manisa’dan müjde diye verdiği, bütün okullarda sütle birlikte kuru üzüm dağıtılmasına, 2015-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının ilk günü başlanamadı. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa’daki okullarda kuru üzüm dağıtımına önümüzde hafta başlanacağını bildirdi. Altınsoy, Türkiye genelinde kuru üzüm dağıtıma başlanmasının ise biraz zaman alabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya koyulan "Okul Sütü Programı", ikinci yarıyılda tekrar başladı. Süt pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada üç gün dağıtılacak. Manisa’da sembolik olarak Necatibey İlkokulu’nda öğrencilere süt dağıtarak proje başlatıldı. Burada okullarda kuru üzüm dağıtılması konusu hakkında açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, “İlimizde yerel anlamda okullarda turu üzüm dağıtılması için protokol yapmıştık. Üzüm dağıtımı konusunda Milli Eğitim Bakanlığımız'ın yürütmüş olduğu genel bir proje var. O biraz zaman alabilir ama bizim il olarak yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde inşallah önümüzdeki hafta okullarımızda kuru üzümün dağıtımına başlayacağımızı tahmin ediyorum.” dedi. Altınsoy, 10 bin paket Ticaret Borsası, 10 paket de Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan kuru üzüm paketlerini, haftaya bütün okullarda dağıtmaya başlayacaklarını kaydetti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de okullarda kuru üzüm dağıtımına Türkiye genelinde başlamadığını belirterek, “Haftaya bizim yerel projemiz çerçevesinde 20 bin paket kuru üzüm dağıtımı yapılacak. Türkiye genelinde dağıtılacak kuru üzüm 60 bin ton. Yıllık kuru üzüm üretiminin 250 bin tonlarda olduğu hesap edilecek olursa üretici için son derece büyük önem arz ediyor. Kuru üzümün Türkiye genelinde bütün okullarda dağıtılacak olmasının iki önemi var. Birincisi, bütün öğrencilerimiz için üzüm, zeka ve sağlık açısından çok önemli. Sayısız faydaları olan üzümün öğrencilere dağıtılacak olması açısından önemli. İkincisi de Manisa, kuru üzümü en çok üreten il. 60 bin ton gibi büyük bir rakamın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınıp okullara dağıtılacak olması, Manisa’da üzüm üreticisi açısından sevindirici bir gelişme.” diye konuştu.