Adana'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitingi öncesi polis, telsizden terör örgütü IŞİD üyesi oldukları ve sansasyonel bir eylem için Suriye'den giriş yaptıkları belirlenen biri yabancı 4 şüpheliden biri olarak gösterilen Hamza Tombak'ın Küçükdikili yakınlarında bir otomobil içinde görüldüğüne yönelik bir çağrı yaptı.

Polis, Haber Merkezi'nden yapılan telsiz konuşmalarında, ihbara yönelik şahsın 1,65 boyunda olduğu, kot pantolon ve kırmızı tişört giydiği belirtildi. Aracın marka ve modelinin de verilerek yapılan çağrıda şahısla ilgili dikkatli olunması ve mitingin yapılacağı yerlerle ilgili sıkı güvenlik tedbirleri uygulanması istendi.

Polis, özellikle sırt çantalı şahıslar üzerindeki aramalarını sıklaştırdı, devriye ve istihbarat ekiplerinin de bu yönde çalışma yapması istendi.

İstihbarat birimleri, terör örgütü IŞİD üyelerinden 1983 Adana Yüreğir doğumlu Savaş Yıldız'ın Hamza Tonbak adına düzenlenmiş sahte kimlikle ülkeye giriş yaptıklarının tespit edildiğini belirlemişti. Teröristlerin sansasyonel bir eylem için miting ve toplantı alanlarını seçebilecekleri kaydedilmişti.