Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, saat 09.46 itibariyle yaptığı açıklamada, eşzamanlı olarak 13 ilde bugün yapılan operasyon kapsamında şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 23 Temmuz tarihinde Çankaya Köşkü’nde yapılan Güvenlik Toplantısı’nda DAEŞ terör örgütüne yönelik bugüne kadar yurtiçinde yapılan operasyonların detaylı bir şekilde ele alındığı, söz konusu terör örgütünün ülke içindeki faaliyetleri ve oluşturduğu tehdit değerlendirildiği ve bundan sonra alınacak ilave tedbirler kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Anılan toplantıda yapılan değerlendirmede 20.07.2015 tarihinde Şanlıurfa Suruç ilçesinde DAEŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu 32 vatandaşın hayatını kaybetmesinin PKK ve yan unsurları ile marjinal sol terör örgütleri tarafından suiistimal edildiğinin görüldüğüne işaret edilen açıklamada, örgütlerin verdikleri ilave talimatlar sonucunda birçok ilde kamu düzenini ve vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik eylemler, korsan gösteriler yapıldığı güvenlik güçlerine yönelik silahlı eylemler gerçekleştirildiği ve 5 güvenlik görevlisinin şehit edildiği aktarıldı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi açıklamasında, “Bu gelişmeler ışığında, devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir." bilgisi verildi.

Açıklamanın son bölümünde “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleri ile çok boyutlu mücadelede kararlıdır." ifadesi yer aldı.