Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve terör tehdidini bertaraf etmek için operasyonların kararlılıkla devam ettirileceği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Toplantıda Suriye’de yaşanmakta olan gelişmeler, Türkiye Suriye sınır bölgesindeki hava ihlalleri de dahil olmak üzere detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Bundan sonra sınır bölgesinde her hangi bir ihlalin yaşanması durumunda atılacak adımlar değerlendirilmiştir. NATO Konseyi’nde bugün yapılan görüşmeler ve sonrasında Türkiye ile dayanışma ifade eden açıklama memnuniyetle karşılanmıştır.

Toplantıda Suriye ve Irak topraklarından ülkemize yönelen terör tehdidi ile yurt içinde sürdürülmekte olan terörle mücadele operasyonlarında gelinen son durum ayrıntılı bir şekilde görüşülmüştür. Vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ve terör tehdidini bertaraf etmek için operasyonlar kararlılıkla devam ettirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."