Başbakanlık ile Başbakan Yardımcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, Kültür ve Turizm, Maliye, Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararlara göre; Başbakanlıkta açık bulunan Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğüne Bilal Durdalı atandı. Vakıflar Genel Müdürlüğünde Vakıflar Meclisi Üyeliğine İbrahim Altıntaş, Vakıflar Genel Müdürlüğünde açık bulunan Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğüne Cemal Karaca atandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında açık bulunan Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne Gülser Ustaoğlu atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında açık bulunan Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdür Yardımcılığına İrfan Memişoğlu, açık bulunan Maden İşleri Genel Müdürlüğüne, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Ege (İzmir) Bölge Müdürü Murat Topaloğlu atandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında açık bulunan Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Ender Muhammed Gümüş, açık bulunan Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Mehmet Karayılan, açık bulunan Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcılığına, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, açık bulunan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Bitlis İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz atandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yapılan yeterlilik sınavında başarı gösteren, Mehmet Erdoğan, Emre Karakuş, Kayhan Özata ve Burcu Avcı 5. derece kadrolu Müfettişliklere atandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığında açık bulunan 5. derece kadrolu Gümrük ve Ticaret Müfettişliklerine, Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcıları; Mehmet Emre Nar, Sami Cankat Sezgin, Ufuk Oruçoğlu, Mehmet Şahan Anın, Muhammed Abdullah Safa ve Ömer Serkan Yağlı atandı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığında açık bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdür Yardımcılığına, Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Hüseyin Altındal, açık bulunan Müsteşar Yardımcılığına, Cemal Dereli, açık bulunan İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne, Halil İbrahim Bozkuş atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığına Sedat Gönüllüoğlu atandı.

14 DEFTERDAR ATANDI

Maliye Bakanlığında Gaziantep Defterdarlığına Samsun Defterdarı Hayati Dinç, Samsun Defterdarlığına Amasya Defterdarı Hanifi Eraslan, Amasya Defterdarlığına Kaya Kurşun, Burdur Defterdarlığına Giresun Defterdarı Sedat Ayyıldız, Giresun Defterdarlığına Musa Koçulu, Yalova Defterdarlığına Kütahya Defterdarı Mehmet Saygı, Kütahya Defterdarlığına Tunceli Defterdarı Ömer Faruk Önel, Çankırı Defterdarlığına Ahmet Seçim Güldoğan, Gümüşhane Defterdarlığına Turan Kemer, Kilis Defterdarlığına Zekeriya Keleş, Kocaeli Defterdarlığına Dursun Ali Özel, Muğla Defterdarlığına Veysel Sezgin, Tekirdağ Defterdarlığına Mehmet Malanlı, Aksaray Defterdarlığına Uğur Arslan atandı.

Millî Eğitim Bakanlığında açık bulunan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kurul Üyeliğine Dr. Mehmet Sürmeli, açık bulunan Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Mukadder Gürsoy atandı.

Sağlık Bakanlığında açık bulunan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdür Yardımcılığına Dr. Mehmet Berker, açık bulunan Bakanlık Müşavirliğine Dr. Şanal Tosun atandı.