Bursa Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Yeniköy’de başıboş inek sorunuyla ilgili hayata geçirdikleri uygulamada kararlı olduklarını söyledi. Olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Özkan, "Yeniköy’ün kangren olmuş yarasına biz merhem olduk ve bunda kararlıyız." dedi. Kabahatler Kanunu çerçevesinde hayata geçirilen uygulamayı vatandaşlar da yerinde buldu.

Karacabey’in yazlık tatil bölgesi Yeniköy’de başıboş ineklerle ilgili yıllarca türlü yöntemler denense de sonuç alınamamıştı. Köylü, tatilciler ve yerel yönetim sürekli karşı karşıya gelmişti. Yıllardır çözülemeyen sorun bu kez çözüldü ulaştı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın talimatıyla Yeniköy’de oluşturulan ortak bir alanda toplanan hayvanlar, sahiplerine ilk yakalanışlarında cezasız, tekrarı halinde ise tutanak ve cezai işlem ile iade ediliyor. Söz konusu hayvanın tekrar şehir içinde bir bölgede yakalanması halinde ise her defasında katlanan bir ceza uygulaması söz konusu.

Yeniköy’de belediye ekiplerince kurulan bir timin sadece bu konuda görev yaptığını belirten Başkan Özkan, uygulamada kararlı olduklarını vurgulayarak, hayvan sahiplerinin bu konuya duyarlı olması çağrısını bir kez daha yineledi.