Muş’ta Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyeleri’nin Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Muş Şube Başkanı İdris Gürkan hakkında başlatılan soruşturmayı protesto etmek için toplanan gruba polis müdahale etti. Müdahalede 15 kişi gözaltına alındı.

Muş’ta Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyeleri’nin Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Muş Şube Başkanı İdris Gürkan hakkında başlatılan soruşturmayı protesto etmek için belediye meydanında bir araya geldi. Belediye meydanından Hükümet konağına kadar yürüyüş yapmak isteyen sendika üyelerine, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yürüyüşün yasal olmadığını belirterek, meydanda açıklama yapmaları konusunda uyarıda bulundu. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin uyarılarını dikkate almayan gruba Toplumsal Olaylara Müdahale(TOMA) aracından tazyikli suyla müdahale edildi. Yapılan müdahale esnasında 15 kişi gözaltına alındı.
Polis ve sendika üyeleri arasında kovalamaca yaşandı.

Arkadaşlarının gözaltına alındığını gören gurup üyeleri tekrar belediye meydanında toplanmaya başlayınca polis tarafından ikinci bir kez daha müdahale yapıldı. Yapılan müdahalenin ardından sendika üyeleri ve HDP ve DBP’liler, Muş Valiliği önünde toplanırken burada yapılan müdahalede biber gazı ve tazyikli sudan etkilenen göstericilerden birinin fenalaşması üzerine olay yerine çağrılan ambulansla gösterici hastaneye kaldırıldı.

Kentte gerginlik sürerken, olayların tekrar belediye meydanında başlamaması için polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındığı bildi.