Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Münir Yaraş Avrupa Atletizm Birliği Konseyi’ne tekrar seçildi. Avrupa Atletizm Birliği yönetimine üst üste üçünü kez seçilen Münir Yaraş, Birliğin tüzüğü gereği 'Daimi Onursal Üye' unvanını da elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Münir Yaraş, Avrupa Atletizm Birliği Konsey’ine tekrar seçildi. 2007 yılından bu yana konsey üyeliğini sürdüren Yaraş, üçüncü seçim başarısına 50 ülkeden 32’sinin oyunu alarak ulaştı.

Slovenya’nın Bled kentinde devam eden 24. Avrupa Atletizm Birliği Kongresi’nde, birliğin 50 üyesinin tamamı hazır bulundular. Delegeler, yeni Başkan, 3 Asbaşkan ve 13 Konsey üyesini belirlemek üzere oy kullandılar. Türkiye Atletizm Federasyonu’nu Başkan Fatih Çintimar, Genel Sekreter Fahrettin Yıldız ve Can Korkmazoğlu’nun temsil ettiği Kongre’de, Münir Yaraş ilk turda aldığı 32 oyla bir kez daha konsey üyeliğine seçildi.

Avrupa Atletizm Birliği’nin yeni başkanı ise Norveçli Svein Arne Hansen oldu. Hansen, 26 delegenin verdiği oylarla Fransa’dan Jean Gracia ve Finlandiya’dan Antti Pihlakoski’yi geride bıraktı. Görevi, Birliğin 16 yıldır başkanlığını yürüten ve tüzük gereği tekrar aday olamayan İsviçreli selefi Hansjörg Wirz’den devralan Svein Arne Hansen’in liderliğindeki yeni Avrupa Atletizm Birliği yönetimi, 2019 yılı Nisan ayına kadar görev yapacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, adaylık sürecinde üç kez Türkiye’yi ziyaret eden Svein Arne Hansen’e yeni görevinde başarılar dilerken, Münir Yaraş’ın Konsey üyeliğine seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Uluslararası yönetim organlarında Türk atletizminin temsilcilerinin söz sahibi olmalarının önemini vurgulayan Çintimar, bu yıl Ağustos ayında yapılacak IAAF seçimlerinde de çeşitli kurullara adaylar gösterileceğini bildirdi.